Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως το μέτρο με τη χρήση μάσκας παντού βρίσκεται στο τραπέζι ενώ ένα τοπικό lockdown είναι για την Αττική είναι η ύστατη λύση. Η αναφορά για τους χιλιάδες που βρέθηκαν την Τετάρτη έξω από το Εφετείο.

«Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι εμφανές ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πολλές άλλες πόλεις», ανέφερε αρχικά στην ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως «θα πάρουμε νέα μέτρα αν χρειαστούν».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown στην Αττική, απάντησε πως: «Είναι η ύστατη λύση. Ένα οριζόντιο lockdown από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα δεν είναι κάτι που προκρίνουμε».

Όσο για την καθολική χρήση μάσκας, ο υπουργός Υγείας είπε: «Είναι ένα μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι και θα ακούσουμε τους ειδικούς».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συγκέντρωση στο Εφετείο είπε ότι αυτό που συνέβη χθες ήταν μια έκρηξη χαράς, Δημοκρατίας και λύτρωσης, σε ό,τι έχει να κάνει με το ναζιστικό μόρφωμα και πρόσθεσε: «Είναι υποχρέωση μου, όμως, ως υπουργός Υγείας, για μια ακόμη φορά, να ζητήσω από όλους να αναλογιστούν ότι έχουν οικογένειες, γονείς, ευπαθείς ομάδες.

Να είναι πολύ προσεκτικοί όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την συγκέντρωση, για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερθούν τις επόμενες μέρες απέναντι στον εαυτό τους και στους ανθρώπους που αγαπούν».