Τη μη άρση ασυλίας του προέδρου του ΜεΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, απορρίπτοντας το εισαγγελικό αίτημα για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Η δικογραφία αφορούσε το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην Αίγινα με άνδρα του λιμενικού σώματος την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, επειδή ο κ. Βαρουφάκης θέλησε να μεταβεί ακτοπλοϊκώς από την εξοχική του κατοικία στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της Βουλής.

Ο κ. Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζήτησε από τα μέλη της να απορρίψουν την εις βάρος του δικογραφία ως «συνταγματικά και ηθικά απαράδεκτη», κάνοντας λόγο για «συνταγματικό δικαίωμα απρόσκοπτων μετακινήσεων βουλευτών».

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές Αθανάσιος Πλεύρης από τη ΝΔ και Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση, διαφοροποιήθηκαν ως προς το σκέλος του αδικήματος της απείθειας, υπερψηφίζοντας την άρση ασυλίας του κ. Βαρουφάκη.

Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, η οποία και θα αποφασίσει τελικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.