«Ελληνική τραγωδία: Η άνοδος των νεοναζί στην Ευρώπη» ήταν το θέμα της αυστραλιανής ενημερωτικής εκπομπής 60 Minutes, στην οποία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Χίτλερ ήταν «μεγάλη προσωπικότητα, όπως ο Στάλιν», επισημαίνοντας πως «σε κάθε ιστορική περίοδο υπάρχουν οι άνθρωποι που κάνουν τη βρώμικη δουλειά».

Η δημοσιογράφος Άλισον Λάνγκντον στο ρεπορτάζ της κάνει λόγο για μια παραστρατιωτική και εξτρεμιστική οργάνωση που είναι πλέον μια επικίνδυνη πολιτική δύναμη στη χώρα που «γέννησε» τη Δημοκρατία. Ειδικότερα, για τον Ηλία Παναγιώταρο, η δημοσιογράφος σχολιάζει πώς από «νταής της γειτονιάς» έγινε βουλευτής.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ηλίας Παναγιώταρος κάνει λόγο στο βίντεο για «ακήρυχτο πόλεμο» και για «εισβολή» μεταναστών, κυρίως «φανατικών μουσουλμάνων», όπως ισχυρίστηκε.

«Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι νεοναζιστές», ξεκαθαρίζει με την δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι και οι ναζιστές του Χίτλερ αυτοπροσδιορίζονταν ως «εθνικιστές». Στην ερώτηση δε πώς ο ίδιος προσδιορίζει έναν ναζιστή, ο Ηλίας Παναγιώταρος απαντά: «Δεν γνωρίζω, μπορείτε να γυρίσετε στην Γερμανία του ’30 και να ρωτήσετε. Στην Ελλάδα μπορούμε να σας πούμε πώς προσδιορίζουμε τον εθνικιστή».

«Έχουμε περίπου τρία εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα που καταστρέφουν τα πάντα», δήλωσε, και αρνήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή παίρνει το νόμο στα χέρια της. «Αν το είχαμε κάνει, πιστέψτε με, θα είχαμε λύσει κάθε πρόβλημα στην Ελλάδα», υποστήριξε και αρνήθηκε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή ενθαρρύνει τη βία. Αντιτείνει βέβαια ότι «αν κάποιος σου επιτεθεί με μπαστούνι του μπέιζμπολ, πρέπει να αμυνθείς».

Σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο για την παράσταση Corpus Christi, τον σκηνοθέτη της οποίας είχε χαρακτηρίσει «Αλβανή αδερφή», υποστηρίζει: «Είναι Αλβανός, είναι αδερφή, δεν είναι ψέμα».

Δείτε το βίντεο