Στη διαβεβαίωση πως το σύστημα υγείας της χώρας μας δεν είναι στα όριά του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προέβη το πρωί της Δευτέρας (28/9) κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και εστιάζοντας στις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες επεσήμανε πως «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων» τονίζοντας «είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρατηρείται στην Αττική ο υφυπουργός εξήγησε: «Από την αρχή προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Όντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και δέχεται πίεση η Αττική αλλά αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε».

«Αυξήσαμε τις απλές κλίνες για κορονοϊο, αυξήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις για πάνω 6.200 προσωπικό ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000. Έχουμε αντοχές, δεν είμαστε στα όριά μας» επεσήμανε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Ολοκληρώνονται 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκηρύξαμε και 400 θέσεις γιατρών, 185 εκ των οποίων για ΜΕΘ. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Στο ΦΕΚ έχουν ήδη δημοσιευτεί οι προσλήψεις γιατρών» δήλωσε και σημείωσε πως υπάρχει και ένας προγραμματισμός για τα επόμενα έτη αναφέροντας «μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα κύμα συνταξιοδότησης στο σύστημα υγείας».

Εστιάζοντας στο εμβόλιο της γρίπης η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινά σήμερα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε «έχουμε εξασφαλίζει περισσότερες δόσεις σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψουμε με επάρκεια τον πληθυσμό που πρέπει να εμβολιαστεί».

Τέλος αναφερόμενος στα τεστ κορονοϊού προανήγγειλε ότι «θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο».