Όπως όλα δείχνουν, η αναβολή κατά μια εβδομάδα της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες προκειμένου να κουβεντιάσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας (μετατέθηκε για το διήμερο 1 – 2 Οκτωβρίου) πηγαίνει λίγο πίσω και την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας μας είναι καθ’ όλα έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο με την ομάδα που θα καθίσει στο τραπέζι να έχει «κλειδώσει». Επικεφαλής θα είναι ο πολύπειρος πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης ενώ βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή του πρέσβη Αλέξανδρου Κουγιού που είναι επικεφαλής της Ε’ Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών και ένα ακόμη άτομο που δεν έχει ανακοινωθεί.

Από την τουρκική αντιπροσωπεία δεν γνωρίζουμε ακόμη τους εκπροσώπους, ωστόσο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι επικεφαλής θα είναι είτε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάλ Ονάλ, είτε ο γενικός διευθυντής αεροναυτιλιακών του υπουργείου Εξωτερικών Τσαγατάι Ερτσιγές, που προεξοφλείται πως ούτως ή άλλως θα μετέχει στην ομάδα της γειτονικής χώρας.