Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της καμπάνιας με την τοπική αυτοδιοίκηση, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Η Έλενα Ράπτη ενημέρωσε τον δήμαρχο για την πορεία και τους νέους στόχους που θέτει η καμπάνια και συμφώνησαν να δρομολογήσουν από κοινού δράσεις για την ενημέρωση των δημοτών.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους στα γεωγραφικά όρια του Δήμου, δυο ενημερωτικές δράσεις από υπαίθρια σταντ:

  • το πρωί 11.00 με 13.00, στον πεζόδρομο του Κορδελιού (Θεατράκι)
  • το απόγευμα 18.00 με 20.00, στην πλατεία Ευόσμου

Εθελοντές θα μοιράζουν το ενημερωτικό υλικό και θα απαντούν σε ερωτήσεις τηρώντας πάντοτε τα σχετικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου και η Έλενα Ράπτη συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης των μηνυμάτων της καμπάνιας και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενά για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχησή τους στην τοπική κοινωνία.