Βουλή: Κατατέθηκαν τα μνημόνια συνεργασίας Αθηνών-Σκοπίων – Τι περιλαμβάνουν

Η ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος και η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών στο επίκεντρο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:45
14/09/2020
Βουλή: Κατατέθηκαν τα μνημόνια συνεργασίας Αθηνών-Σκοπίων – Τι περιλαμβάνουν
5
loading

Ένα μνημόνιο συνεργασίας «για την Επιτάχυνση της Διαδικασίας Ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ένα μνημόνιο κατανόησης «για την ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσαν προς κύρωση στη Βουλή τα υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης αντίστοιχα.

Με το πρώτο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών, κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, το ανωτέρω μνημόνιο συνεργασίας, που έχει υπογραφεί στα Σκόπια στις 2 Απριλίου 2019, σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, το μνημόνιο συνεργασίας θα συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση των διμερών σχέσεων, καθώς και στη διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την περιοχή εν γένει, εντασσόμενο στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής ενεργού προώθησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Με το δεύτερο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η ανωτέρω συμφωνία, που υπεγράφη στα Σκόπια στις 2 Απριλίου 2019, σχετικά με την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για την οικονομική συνεργασία. Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι το μνημόνιο κατανόησης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, καθώς και στη διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, εντασσόμενο στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την εντατικοποίηση και τον εμπλουτισμό της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη στις 02/04/2019 καθώς και της συμφωνίας των Πρεσπών της 17/06/2018.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar κ.λπ

  Το όνομα το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που ψηφίζονται τώρα είναι για να βγει κάτι από όλο αυτό το παραμύθι για την Ελλάδα.

 2. avatar tboni2

  Ξευτιλες νδουδες. Εσείς δεν μας πρηζετε ότι ήταν προδότης ο Τσίπρας που υπέγραφε την συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα; Τώρα εσείς υπογράφετε και συνεργασίες και μνημόνια με τη βόρεια Μακεδονία την οποία ο νους Μπρετ αποκαλεί Σκόπια. Αν ο Τσίπρας ήταν μια φορά προδότης εσείς είσαστε δύο φορές διότι και αποδέχεται αυτά που έκανε ο Τσίπρας και το πάτε και παραπέρα. Ντροπή σας προδότες ανθελληνες. Τι σχέση έχουν οι Σλάβοι Αλβανοί και Βούλγαροι με την Μακεδονία ρε; Ουστ ξευτιλες προδότες.

 3. avatar Ποιων σκοπιων ρε ufo

  ακομα εκει εισαστε, ακου σκοπιων

  1. avatar Χαχαχα χάχα

   Τι να καίγεσαι για την ονομασία ενός ξένου κράτους κια μάλιστα με ανθελληνικό τρόπο δείχνει πόσο [...] είσαι και τι ασήκωτα κόμπλεξ κουβαλάς.

  2. avatar Σκόπια

   Έτσι λέγονται κανονικά ενδοτικη μπάμια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει