Φορώντας μια μαύρη μάσκα στο πρόσωπό του έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σχολείο προκειμένου να παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σημειώνεται πως το κουδούνι χτυπά σήμερα με τους μαθητές να βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες συνθήκες. Η μάσκα σε μαθητές και καθηγητές είναι το απαραίτητο «όπλο» κατά της διασποράς, όπως επίσης το σχολαστικό καθάρισμα των χεριών, η χρήση αντισηπτικού, αλλά και ο σχολαστικός αερισμός των τάξεων.

Το άρθρο 2 αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα:

Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
  • στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου,
  • στα μέσα μεταφοράς μαθητών,κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο). Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS