Οι δραματικές εξελίξεις στη Μόρια έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση του προγραμματισμού των εμφανίσεων και των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός τα προσεχή εικοσιτετράωρα.

Σήμερα ως γνωστόν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Κορσική προκειμένου να συμμετάσχει το μεσημέρι στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7) και να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Αύριο όμως επιστρέφει εκτάκτως στην Αθήνα για το ραντεβού που έχει με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά όπου θα τεθούν επί τάπητος τα τεκταινόμενα στο νησί της Λέσβου και η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων.

Μόλις ολοκληρωθεί το ραντεβού ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, εκτός εάν οι συνθήκες τον αναγκάσουν να επιστρέψει νωρίτερα στο γραφείο του.

Πάντως ήδη υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα καθώς το πάνελ με εκπροσώπους από τη Βόρεια Ελλάδα που είχε κανονιστεί να στηθεί πριν την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα του Σαββάτου, μετατίθεται τελικά για αύριο Παρασκευή, αρκεί να καταφέρει τελικά να πετάξει αύριο για τη συμπρωτεύουσα.