Λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον κορονοϊό, η σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και όχι στο Στρασβούργο, το τετραήμερο 14-17 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Νταβίντ Σασόλι σημείωσε: «Η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι το Στρασβούργο, αυτό ορίζεται στις Συνθήκες που θέλουμε να σεβόμαστε. Έχουμε κάνει τα πάντα για να συνεχίσουμε την κανονική πορεία των συνόδων Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Ωστόσο, η επανεμφάνιση της πανδημίας σε πολλά κράτη-μέλη και οι αποφάσεις που έλαβαν οι γαλλικές Αρχές να χαρακτηρίσουν ολόκληρο το τμήμα του Κάτω Ρήνου ως “κόκκινη ζώνη”, μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τη μετάβαση από το Στρασβούργο.

Ενώ είμαστε πολύ απογοητευμένοι για αυτήν την απόφαση, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η μεταφορά της διοίκησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεπαγόταν καραντίνα για όλο το προσωπικό κατά την επιστροφή του στις Βρυξέλλες».

Ο Ιταλός πολιτικός συμπλήρωσε: «Περνάμε μια δύσκολη στιγμή και είμαι ευγνώμων για όλη τη συνεργασία, τη διαθεσιμότητα και τη γνώση που έδειξε ο δήμος του Στρασβούργου, οι Υγειονομικές Αρχές και η κυβέρνηση.

Η επιθυμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να επιστρέψει στο Στρασβούργο και είμαστε πεπεισμένοι ότι, ενόψει της ύφεσης της πανδημίας, αυτό θα είναι δυνατό.

Η σύνοδος Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες».