Νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκαλώντας για ακόμη μία φορά λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θέλει

Ο Τσαβούσογλου στο περιθώριο της συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών του Κονγκό αναφέρθηκε στην ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Πρόσφατα, η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου, λέγοντας “όχι” σε όλες τις πρωτοβουλίες τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Υποστηρίξαμε όλες τις πρωτοβουλίες και καταστήσαμε σαφές ότι είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο», ανέφερε αρχικά ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε: «Με τη δήλωσή μας, είπαμε για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε την πρόταση του ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα αρνήθηκε. Εξηγούμε τις θέσεις μας πολύ καλά. Το εξηγούμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Υπάρχουν πολλές αμφιλεγόμενες περιοχές στον κόσμο, λέμε πώς ότι έχουν επιλυθεί αυτά τα προβλήματα, αλλά η Ελλάδα δεν θέλει να συζητήσει»

Ο Τσαβούσογλου ήταν επιθετικός κατά της Ελλάδας προσθέτοντας: «Αν είναι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τότε αφήστε τη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Λένε ότι έχει δίκιο. Έχουμε κι εμείς κάτι να πούμε.

Δεδομένου ότι δεν μπορούν να επιτύχουν υπεροχή στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δείχνουν πάντα επιθετική στάση καθώς χάνουν την ψυχολογική υπεροχή. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και οι χώρες της ΕΕ έχουν κουραστεί από αυτές τις στάσεις».