«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο κατέχουν οι χώρες μέλη της ευρωζώνης, είναι μία κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών.

Εξηγώντας ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» το γιατί είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος αναφέρει ότι το 80% βρίσκεται στα χέρια των θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων, ενώ δεσμεύεται πως «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο ούτε νέα δημοσιονομικά μέτρα».

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι δεν υπάρχει χαλαρότητα ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Σε ό,τι αφορά στο θέμα του γάλακτος το χαρακτηρίζει ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα, καθώς όπως λέει «συνδέεται με το μέλλον της κτηνοτροφίας, στην οποία πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Βεβαίως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η συμφωνία έχει ισορροπίες, που μας προσφέρει ως χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του αγροτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της κτηνοτροφίας».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, σημειώνει ότι «κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν έφυγε από τις αγορές. Πάντα είναι παρούσα, με συνεχείς εκδόσεις εντόκων γραμματίων.  Επίσης, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα και την εκταμίευση της δόσης η Ελλάδα δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν μέσα από την αγορά. Όμως, η επάνοδος στην αγορά με έναν ανταποδοτικό, οργανωμένο και προστατευμένο τρόπο επιτρέπει στην αγορά να εκφραστεί, και η αγορά σε διεθνές επίπεδο μπορεί να αξιολογήσει τα επιτεύγματά μας, μπορεί να ανατοποθετήσει στη σωστή θέση την ελληνική οικονομία – και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Σε ό,τι αφορά στην «Ελιά», ο κύριος Βενιζέλος επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν ιστορικά και οφείλει να είναι πάντα εκφραστής της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, Ποτέ δεν εμφανίστηκε ως κόμμα συμβατικό και αποσυνδεδεμένο από τη δυναμική της παράταξης. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα και τη σημασία που θα έχουν οι εκλογές του Μαΐου, τονίζει ότι «η ερμηνεία του αποτελέσματος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, που συνδέεται με την πορεία της χώρας, τη νομιμοποίηση των επιλογών», και ότι «δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, καθώς κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».