«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι σε μια χρονιά που έχουμε πτώση του τουρισμού σε πολλές περιοχές της τάξης του 50% ή ακόμα και του 80%, τα πράγματα δεν μπορούν να είναι ως είχαν. Το κράτος παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει έως ότου ο τουρισμός επανέλθει σε μια κανονικότητα. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί το επόμενο έτος. Το «κλειδί» θα είναι οι μήνες που θα μεσολαβήσουν» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Όπως τόνισε, «οι τουριστικές επιχειρήσεις, όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά την πανδημία, θα χρειαστούν και πάλι τους εργαζόμενους και αυτό θα συμβεί τον επόμενο χρόνο. Ούτως ή άλλως, οι συμβάσεις εργασίας στον τουρισμό να ξέρετε ότι είναι ένα περίεργο πράγμα, καθώς και για πολλούς μήνες οι  άνθρωποι δεν δουλεύουν και καλύπτονται με το επίδομα ανεργίας».

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η ύφεση φέτος προβλέπεται να κινηθεί περίπου στο 8% «αλλά αυτό εξαρτάται από την ένταση της πανδημίας και τα μέτρα που θα πάρουμε το τελευταίο τρίμηνο. Ακόμη και ένας μήνας με έξαρση της πανδημίας μπορεί να επηρεάσει την ύφεση καταλυτικά αλλά και το ίδιο το έλλειμμα». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα φορολογικά έσοδα έχουν πάει σχετικά καλά με τα δεδομένα που έχουμε».

Τέλος, αναφορικά με το πάγωμα των πληρωμών φόρων και εισφορών ήταν φειδωλός επί του παρόντος, αφού επεσήμανε ότι «θα υπάρξει μία σειρά από κυβερνητικές ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών και τα σημαντικά θα τα πει ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μία ανακούφιση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων. Θα υπάρξει μια ολόκληρη σειρά μέτρων».

ΣΚΑΙ (27.08.2020)

"Το κράτος θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέχρι να επανέλθει ο τουρισμός σε μια κανονικότητα".Συνέντευξη στο ΣΚΑΪ ΤV και τους δημοσιογράφους NIKOΣ Υποφάντης και Λ. Φλυτζάνη.

Posted by Theodoros Skylakakis on Thursday, August 27, 2020