«Είναι τιμή για μένα η υποψηφιότητά μου», δήλωσε στην Πρώτη Γραμμή και στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Κουμουτσάκος.

Ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής υποστήριξε ότι επειδή η οικογένειά του και εκείνος ζουν στην Αττική, ξέρει τα προβλήματα της Περιφέρειας και πιστεύει ότι μπορεί να τα υπηρετήσει σωστά.

«Είμαι ζυμωμένος σε αυτό που κάνω. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Έχω δουλέψει στη ζωή μου, γνωρίζω τα προβλήματα. Έχω τα κλειδιά για να υποστηρίξω προγράμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ως ευρωβουλευτής γνωρίζει τους κατάλληλους ανθρώπους για τα αντίστοιχα ζητήματα.

Ως επιχείρημα της υποψηφιότητάς του πρόβαλε το γεγονός ότι υπηρέτησε σωστά στο Ευρωκοινοβούλιο και γι’ αυτό, όπως συμπλήρωσε, πιστεύει ότι θα τα καταφέρει και στη μάχη της Περιφέρειας. «Συμμετέχω σε μία δύσκολη διαδικασία και πιστεύω ότι θα τη φέρω εις πέρας», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τόνισε ότι με αφορμή το δίλημμα που πρόταξε η Ρένα Δούρου «μνημονιακός ή αντιμνημονιακός», το δικό του δίλημμα, ειδικά για την Αττική είναι «αποτελεσματικός ή αναποτελεσματικός».

Άσκησε κριτική όμως και στον υποψήφιο, Γιάννη Σγουρό, τον οποίο κατηγόρησε ότι «είναι το κατεστημένο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ο κ. Σγουρός είναι κατεστημένο, δεν έχει στρατηγική βλέψη για την Περιφέρεια» είπε.

Με αφορμή την παραίτηση της Ρένας Δούρου από τη Βουλή, είπε: «Η θητεία της Βουλής παρατείνεται και πέραν της εκλογής για την Περιφέρεια. Η θητεία για το ευρωκοινοβούλιο τελειώνει σε ένα μήνα», συμπληρώνοντας ότι όταν αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, το φέρνει πάντα εις πέρας.