Παρέμβαση στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στο Κοινοβούλιο κάνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, «υλοποιείται η ελάφρυνση έως και εκμηδένιση της προκαταβολής φόρου για το 2019 όπως είχαμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση ότι θα κάνουμε.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο συναντά και την καθολική στήριξη της αντιπολίτευσης και είναι απολύτως προφανές, σε μία τόσο δύσκολη χρονιά όπου οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ χαμηλότερους τζίρους και προφανώς με την προοπτική να μην έχουμε καθόλου κερδοφορία του 2020. Και βέβαια απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες που μετρούν πενταετία ένταξης στο ΦΠΑ  όπως και οι παράκτιοι αλιείς των μικρών επαγγελματικών σκαφών».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι «στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ περνάνε και οι επαγγελματίες μουσικοί, μία εκκρεμότητα από το παρελθόν η οποία διορθώνεται, στο μειωμένο 13% τα εισιτήρια των αγώνων ενώ καθώς πλήττονται οι μεταφορές απαλλάσσονται  από δασμούς τα είδη εξοπλισμού και εφοδιασμού πλοίων.

Ως προς την αντιμετώπιση φορολογικών διαφόρων το νομοσχέδιο εντάσσει τη χώρα μας σε ένα κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής ενώ ιδρύεται και επιτροπή εξώδικης επίλυσης για διαφορές που εκκρεμούν ενώπιον της διοικητικής δικαιοσύνης. Είναι κάτι που τονώνει την ασφάλεια δικαίου και αποσυμφορεί τα δικαστήρια, ενώ αυξάνονται και τα δημόσια έσοδα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.