Στο 85% των προτάσεων του ΟΟΣΑ υπάρχει συμφωνία με την τρόικα, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο οποίος κατηγόρησε τις καταναλωτικές οργανώσεις ότι ακόμη να εκφέρουν άποψη για το ζήτημα της απελευθέρωσης του γάλακτος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι καταναλωτικές οργανώσεις για όλα έχουν άποψη, εκτός από αυτό» και πρόσθεσε ότι «είναι βαθιά υποκριτική η δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα, όταν παρά πολλές φορές παρά πολύ οργανωμένες συντεχνίες βρίσκουν τον τρόπο να προστατεύονται, ενώ κάποιες μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να τις κάνουμε μόνοι μας και να μη μάς τις έλεγε καμία τρόικα και κανένας ΟΟΣΑ».

Αναφερόμενος ειδικότερα για το γάλα, ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι υπάρχει μια αρκετά εξισορροπημένη πρόταση για γάλα ημέρας ή δυο ημερών, σημειώνοντας ότι «είναι η αμέσως καλύτερη λύση, όχι μια γενική ένδειξη τύπου “φρέσκο”».
Παράλληλα, ανέφερε ότι η τρόικα θέλει από τη δική της πλευρά πιο τολμηρή αλλαγή πάνω στη βάση του κειμένου του ΟΟΣΑ, αλλά όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η μελέτη δεν είναι και το “Ευαγγέλιο”».

Ερωτηθείς σχετικά μετά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, επισήμανε ότι ο υπουργός Υγείας πρότεινε την απελευθέρωσή τους εντός των φαρμακείων με μέγιστη τιμή, τη σημερινή.