Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Καμμένου στην Κύπρο

Επαφές με κόμματα και προσωπικότητες που διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:37
23/02/2014
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Καμμένου στην Κύπρο
2
loading

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη του προέδρου Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, στην Κύπρο, ο οποίος είχε επαφές με κόμματα και προσωπικότητες του νησιού, που διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη.

Ανάμεσα στους συνομιλητές του ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Λιλλήκας και ο ιστορικός ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης.

«Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του! Με την Κοινή Διακήρυξη, δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού. Η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί μεταξύ άλλων σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείρηση και με την Τουρκία, των αποθεμάτων του φυσικού αερίου. Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω» τόνισε ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Ανέφερε ότι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, «για να συμφωνήσουμε σε μία κοινή εθνική γραμμή τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, το αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι οι ΑΝΕΛ, «σε συνεργασία με τα κόμματα και εκείνες τις προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, που λένε “όχι” στην Κοινή Διακήρυξη, θα επιτελέσουμε την εθνική μας υποχρέωση να διαμορφώσουμε την εθνική μας θέση».

Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ που τον συνόδευε, επισκέφθηκαν, επίσης, τη διαχωριστική γραμμή στο οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ, όπως και τα Φυλακισμένα Μνήματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar JB

  ΚΎΡΙΕ ΣΑΝΈΛ .ΤΗ ΈΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΊΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΌ.....Η “Τουρκική Εβδομάδα” θα ρίξει την αυλαία της στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με την συναυλία του Muammer Ketencoğlu και του συγκροτήματός του».
  Μεταξύ άλλων, βλέπουμε να αναφέρεται κάποια “τουρκική κουζίνα”. Τι εννούν οι… ποιητές; Ότι οι Τούρκοι εκτός από… Πολιτισμό, διαθέτουν και… Κουζίνα; Πού την βρήκαν; Στα… νομαδοχώρια τους; Εάν ναι, τότε ανατρέπονται πολλά πολιτισμικά αξιώματα, όπως π.χ. ότι η δημιουργία Κουζίνας προϋποθέτει μόνιμη εγκατάσταση και όχι νομαδικές καταστάσεις. Τώρα, πώς οι νομάδες των Τούρκων κατακτητών της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κατάφεραν να μας φέρουν την… κουζίνα τους, αυτό είναι άξιο έρευνας!
  Καλά, οι Τούρκοι δικαολογούνται, διότι έφτασαν στο σημείο να πούνε ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος και τον έλεγαν… Ομέρ! Οι Ρωμιοί, που ακούνε τέτοια “φουντούκια” πώς το δέχονται; Και οδήμαρχος Π. Φαλήρου που θα πάει να εγκαινιάσει την Τουρκική Εβδομάδα, τι θα πει στον χαιρετισμό του;
  Ας συνέλθουμε! Η πολιτική της Άγκυρας, συνεχίζει να είναι επεκτατική και ποιοί είναι πραγματικά οι στόχοι της, το έχει υποδείξει ο νυν Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, με τις προσπάθειες για δημιουργία τουρκικής μειονότητας, στην καρδιά της Αθήνας! Πώς; Μα με την τουρκοποιηση “προθύμων” Ελλήνων πολιτών που ζουν στην Αθήνα. Ε, κάποιο “πεσκέσι”, θα υπάρχει…
  Με το Κυπριακό τι γίνεται; Λίγο “κουφά” δεν εξελίσσεται η κατάσταση;

 2. avatar dimitris_london

  Ουφ , ησύχασα τώρα ! ( Μήπως καταφέρατε να κάνετε και το χρονoδιάγραμμα για την τελική επίλυση του ζητήματος της Κύπρου για ν ' αρχίσεις και την λύση του Μακεδονικού ; ).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει