Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη του προέδρου Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, στην Κύπρο, ο οποίος είχε επαφές με κόμματα και προσωπικότητες του νησιού, που διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη.

Ανάμεσα στους συνομιλητές του ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο πρόεδρος της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Λιλλήκας και ο ιστορικός ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης.

«Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του! Με την Κοινή Διακήρυξη, δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού. Η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί μεταξύ άλλων σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείρηση και με την Τουρκία, των αποθεμάτων του φυσικού αερίου. Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω» τόνισε ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Ανέφερε ότι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, «για να συμφωνήσουμε σε μία κοινή εθνική γραμμή τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», αλλά, όπως είπε, «δυστυχώς, το αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι οι ΑΝΕΛ, «σε συνεργασία με τα κόμματα και εκείνες τις προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, που λένε “όχι” στην Κοινή Διακήρυξη, θα επιτελέσουμε την εθνική μας υποχρέωση να διαμορφώσουμε την εθνική μας θέση».

Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ που τον συνόδευε, επισκέφθηκαν, επίσης, τη διαχωριστική γραμμή στο οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ, όπως και τα Φυλακισμένα Μνήματα.