Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έπειτα από την αναφορά του πρωθυπουργού στον Ρόναλντ Ντουόρκιν. «Στον ενικό να μιλάτε στις εσωτερικές συγκεντρώσεις, εδώ είναι βουλή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων, ο πρωθυπουργός «δανείστηκε» τον τίτλο από ένα βιβλίο Ρόναλντ Ντουόρκιν.

«Θέλω να δανειστώ τον τίτλο ενός βιβλίου του Αμερικανού νομικού στοχαστή, Ρόναλντ Ντουόρκιν, ο οποίος απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας.

Αυτό επιχειρούμε σήμερα, να εναρμονίσουμε την ελευθερία που απορρέει από το Σύνταγμα με την ισότητα των δικαιωμάτων.

Να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των υπολοίπων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τότε ξεκίνησε η ένταση και οι φωνές από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να λέει: «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε».

Οι φωνές συνεχίστηκαν και ο κ. Τσακαλώτος ακούστηκε να λέει: «Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;». Ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρο αν τα λόγια του είχαν αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι φροντιστήριο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

«Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε με χαμόγελο τη διαμάχη, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο από το 28:00.