Τσίπρας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ύφεση

Στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:53
08/07/2020
Τσίπρας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ύφεση
76
loading

Συνέντευξη στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω της οποίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε βέλη εναντίον της κυβέρνησης, την οποία -μεταξύ άλλων- κατηγόρησε πως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν μέσω της πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερης ύφεσης.

«Κατάφεραν να κάνουν το αδιανόητο, πήραν μια οικονομία που σημείωνε ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα και την έφεραν ξανά σε ύφεση, πριν από το ξέσπασμα της Covid-19 και τα επακόλουθα μέτρα lockdown», ανέφερε ο κ. Τσίπρας για τις επιδόσεις της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε «στις σχέσεις της ΝΔ με τα συμφέροντα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήταν χαρούμενος αν η επόμενη κυβέρνηση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να χτίσει πάνω στα θεμέλια που τέθηκαν, «αλλά όπως είχαμε προβλέψει, αυτό δεν συνέβη, είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, επειδή ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν μόνο τα συμφέροντα των ελίτ».

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η σημερινή ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην ύφεση που προκαλεί η πανδημία, είπε πως «αντιμετωπίζει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού με το μόνο τρόπο που γνωρίζει: με το να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ύφεση».

Και εξήγησε λέγοντας: «Πήραν μια χωρά με αυξανόμενο ΑΕΠ και μειούμενη ανεργία και κατάφεραν να τα αντιστρέψουν σε μόλις 6 μήνες.

Τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας επικείμενης καταστροφής και οι προβλέψεις ύφεσης δείχνουν ότι στο τέλος του 2020 το ΑΕΠ μας θα συρρικνωθεί τουλάχιστον 10%.

Απογοήτευσαν πάρα πολλούς, πολύ σύντομα. Βεβαία, στηρίζονται σθεναρά από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, που επανειλημμένα αποκρύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Άλλα τα προβλήματα των ανθρώπων είναι μια πραγματικότητα και όχι μια εικόνα στην οθόνη.

Νομίζω θα έρθει ξανά η στιγμή για αυτούς που έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν τη δουλειά. Μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει κοινωνική δικαιοσύνη, βιώσιμη ανάπτυξη και μια καλύτερη ζωή για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα».

«Δεν χρειάζεται να καταστρατηγήσεις τα εργασιακά δικαιώματα για να πετύχεις ανάπτυξη»

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Αναλάβαμε μια χώρα που ήταν πρακτικά χρεοκοπημένη, βυθισμένη σε ύφεση και λιτότητα για 5 συναπτά έτη, με ποσοστό ανεργίας στο 27% και έναν λαό εντελώς καταρρακωμένο.

Μετά από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώθηκε στο 18% και καταφέραμε να διασφαλίσουμε 37 δισεκατομμύρια, που βάλαμε στην άκρη ως μαξιλάρι ρευστότητας».

Σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, ανέφερε πως το κόμμα του απέδειξε ότι «δεν χρειάζεται να καταστρατηγήσεις τα εργασιακά δικαιώματα για να πετύχεις ανάπτυξη», αντίθετα, συμπλήρωσε «καταφέραμε ενισχύσουμε την ανάπτυξη μειώνοντας την ανεργία και προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Όσον αφορά στον ρόλο της Ευρώπης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τώρα έχει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να λειτουργήσει ως σύνολο, με όρους αλληλεγγύης και συνεργασίας» και ισχυρίστηκε ότι «τώρα είναι η στιγμή για προοδευτικές δυνάμεις να αγωνιστούν για μια πραγματικά κοινωνική Ευρώπη».

«Πρέπει να τονώσουμε το Ευρωπαϊκό ιδεώδες με τρόπο ώστε η Ευρώπη να μην παραμείνει παγιδευμένη στη συνεχή κρίση που δημιουργεί ο νεοφιλευθερισμος και ο δεξιός λαϊκισμός κατά την τελευταία δεκαετία», ανέφερε, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από πλευράς κόμματος.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προωθεί την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία»

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως και για ευρύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα.

«Αυτή η στάση απορρέει όχι μόνο από την εμπειρία μου ως πρωθυπουργός, αλλά είναι μια θέση την οποία η πολιτική μου οικογένεια, η αριστερά και η προοδευτική παράδοση στην Ελλάδα, διατηρεί εδώ και δεκαετίες - όπως αποδείξαμε με τη συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως ανέφερε για τη θέση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον, «στο όραμά μας, η Ελλάδα είναι μια χώρα που προωθεί την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη συνεργασία. Μια ισχυρή χώρα, με αυτοπεποίθηση, που δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν δέχεται και απειλές από οποιονδήποτε».

Σε ό,τι αφορά στη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αυτά, σε αντιδιαστολή με τη στάση της ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Πιστεύω ότι είναι καταστροφικό να διεξάγει κανείς μια λαϊκιστική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα δεδομένου ότι οι απειλές αυξάνονται ταχέως έναντι τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας όσο και της σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ακολουθήσω μια υπεύθυνη, πατριωτική στάση και δεν θα ενεργήσω όπως ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του όταν ήμασταν στην κυβέρνηση».

«Η Τουρκία εργαλιοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες»

Από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για «ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, σχετιζόμενη με την έρευνα για υδρογονάνθρακες στην υφαλοκρηπίδα μας» και τόνισε τις «εκατοντάδες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά», καθώς και «την εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία».

Αυτή η κατάσταση, όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη χώρα μου και την ΕΕ συνολικά, με αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο μήνυμα».

Και συνέχισε: «Το ελληνικό μήνυμα τον Μάρτιο -όταν η Τουρκία παραβίασε κατάφωρα τη Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, ωθώντας μετανάστες να περάσουν τα χερσαία σύνορά μας- ήταν ότι αυτό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο».

Σε ότι αφορά στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Βερολίνο με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε: «Η γερμανική προεδρία θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για την αναβάθμιση του διαλόγου της ΕΕ με την Τουρκία, θέτοντας την απειλή των κυρώσεων στο τραπέζι καθώς και την προοπτική μιας αναθεωρημένης τελωνειακής ένωσης και ενός ισχυρού προγράμματος επανεγκατάστασης στην ΕΕ για τους πρόσφυγες».

Ακόμα, μιλώντας για τη δημιουργία ενός προοδευτικού κινήματος και στη συνέχεια μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με αφορμή τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ισπανία, εκτίμησε ότι «είναι ένα ζήτημα που πάει πέρα από το άθροισμα (των ποσοστών) των σημερινών αριστερών και προοδευτικών κομμάτων στην Ελλάδα».

«Οπωσδήποτε οφείλουμε να δουλέψουμε στην εύρεση κοινού τόπου άλλα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ιστορία και οι ανάγκες των ανθρώπων τρέχουν πιο γρήγορα από την κομματική πολιτική», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις βάσεις για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας μίλησε για κοινωνική δικαιοσύνη, ισχυρό κράτος πρόνοιας, δημόσια Παιδεία, εργασιακά δικαιώματα, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτά είναι τα θεμέλια για μια προοδευτική Ελλάδα που κάθε δημοκρατικός πολίτης οραματίζεται. Θέλουμε να προσεγγίσουμε κάθε έναν από αυτούς τους πολίτες ώστε να δοθεί ώθηση στα οράματα αυτά», υπογράμμισε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

76
σχόλια
 1. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

  δεν έχει πλέον μεσαία τάξη να διαλύσεις για να τα δίνεις στους φίλους σου ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ/ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ......Τώρα πρέπει να φορολογήσεις τα....ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ (ΩΙΜΕ ΤΟ ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΜΒΟΛΟ) τις offshore, τα....κόττερα......ακόμα και τα ....μούσια (ωιμέ ....πάει και το άλλο ...σύμβολο) Εχεις όμως ακόμα το ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ στα....έπεα πτερόεντα για το κοπάδι σου.....το καλύτερο βέβαια...πάντα δούλευε...

 2. avatar Υπομονη

  Θα ξανά έρθεις στην εξουσία και ο κουλός θα πάει από κει που ήρθε ...μόνο εύχομαι να μην είναι πολύ αργα

  1. avatar Στην Υπομονη σου

   Θα ξαναελθει στην εξουσια ο [...] ελεενος Αρχιψευταρας Τυχοδιωκτης Απαταιωνας Αλεξ.τσιπρας υστερα απο 99 χρονια ,δηλαδη το 2099 ετος Οταν τοτε θα επιστρεψουν στον Ελλην Λαο η Δημοσ.Περιουσια και η Εθνικη Κυριαρχεια που παραχωρησε ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ στους Φιλους του ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ. ΤΕΣΣΕΡΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .Ο ΑΛΗΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ . ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ( ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ) ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΗΝ . ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ

   1. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

    έτσι ΜΠΡΑΒΟ......να προσέχετε μόνο μη χαθείτε και δεν μπορείτε να ξαναβρείτε το...κοπάδι...

  2. avatar @Υπομονη

   Δεν γίνεται. Η κουλαμάρα του τσίπρα είναι στο μυαλό του.

 3. avatar Γεροτσολιας

  Σιγααα θα πεσεις απ`την εξεδρα Ταμτακο. Γεροτσολιας

 4. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Τα 30 εκατομμύρια ευρώ μοίρασε η κυβέρνηση σε υπαρκτά και ανύπαρκτα ΜΜΕ, 11 εκατομμύρια στοίχισε ο εφοδιασμός των δυνάμεων καταστολής με αφορμή τον Έβρο (αν και μάλλον αλλού θα χρησιμοποιηθούν από ότι φαίνεται) και 2 εκατομμύρια ευρώ έχει στοιχίσει προς το παρόν ο «Μεγάλος Περίπατος» του Κώστα Μπακογιάννη.

  Τα 30 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε 2.083 γιατρούς για ένα χρόνο (όπως είναι και οι περισσότερες συμβάσεις επικουρικών), σε 179 νέες κλίνες ΜΕΘ για ένα χρόνο, σε 1,5 εκατομμύρια rapid tests, σε 430.000 τεστ PCR και σε 37.500 δικαιούχους για επίδομα αλληλεγγύης.

  Τα 11 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε 763 γιατρούς για ένα χρόνο, σε 65 νέες κλίνες ΜΕΘ για ετήσια λειτουργία, σε 550.000 rapid test, σε 157.000 τεστ PCR και σε 13.750 δικαιούχους επιδόματος.

  Τα 2 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε 140 γιατρούς για ένα χρόνο, σε 12 νέες κλίνες ΜΕΘ για ένα χρόνο, σε 100.000 rapid test, σε 28.500 τεστ PCR και σε 2500 δικαιούχους επιδόματος.

  1. avatar @ Αλληλεγγυος

   Δηλαδή ο πολάκης που σε έχει αναλάβει, δεν σε καλύπτει;

 5. avatar Hannibalezos

  Λεφτά για τα «πέτσινα» μίντια υπάρχουν, για τις υπερωρίες των γιατρών όχι
  Οι γιατροί, αυτούς που η κυβέρνηση χειροκροτούσε τον καιρό του μεγάλου φόβου, τώρα τους περιφρονεί. Προτεραιότητα έχει για μία ακόμα φορά η βιομηχανία της (παρα)πληροφόρησης και της διαμόρφωσης συνειδήσεων!!

  1. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

   λεφτά και για τους λαθρομετανάστες/εισβολείς των ΜΚΟΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ υπάρχουν από το 15 και μετά.....είμαι χαρούμενος που το παιντί από το ΠΑΚΙΣΤΑΝ παίρνει ΑΜΕΣΩΣ με κάρτα 500 Ε τα ίδια με την ΑΓΡΟΤΙΣΑ ανάπηρη από εγκεφαλικό,που και ένα βοήθημα εδώ και ενάμισυ χρόνο δεν το παίρνει λόγω....γραφειοκρατίας ...γενικά ενώ δούλευε στα χωράφια από μικρό παιδάκι γεννημένο/μεγαλωμένο σε κατοχή/πείνα και αντάρτικο.Τουλάχιστον ακούει η ΓΕΛΛΑΣ και ένα ....ευχαριστώ ελλαντα....λεφτά ΤΖΑΜΠΑ...ΛΕΦΤΑ ΤΖΑΜΠΑ σκάζοντας στα γέλια το ...φτωχό/κατατρεγμένο παιντί που είχε 3-4 χιλιάρικα να πληρώσει το ΜΚΟΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟ.....

  2. avatar @ Hannibalezos

   Εσένα φαίνεται ότι σε περιφρονεί ο γιατρός που σε κουράρει.

 6. avatar Γιάννης Τσιρόπουλος

  Κυβερνά ένα διεφθαρμένο κόμμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ελίτ Τσίπρα.

  Κατάφεραν να κάνουν το αδιανόητο, πήραν μια οικονομία που σημείωνε ανάπτυξη για 12 συνεχόμενα τρίμηνα και την έφεραν ξανά σε ύφεση, πριν από το ξέσπασμα του covid-19 και τα επακόλουθα μέτρα lockdown.

  1. avatar @Γιάννης Τσιρόπουλος

   Παραμύθια της χαλιμάς. Το διεφθαρμένο κόμμα ξεκουμπίστηκε πέρυσι.
   Τα πεπραγμένα του όμως βγαίνουν τώρα στο φως.

 7. avatar δσα

  Σε δηλώσεις του σε εκπομπή του Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

  «Ελαφρότητα» και «ιδιωτική υπόθεση» κατά τον Γεωργιάδη η εμπλοκή πρώην υπουργού της ΝΔ σε υπόθεση παιδεραστίας!!

  Πόσο ξεδιάντροποι είστε πία ρε;

 8. avatar Νικος χασαπης

  Ο Μαρινάκης επιστρέφει στον Μητσοτάκη τα χρήματα από το «Μένουμε Σπίτι»

  Η κίνηση Μαρινάκη αποτελεί ξεβράκωμα προς το Μαξίμου, καθώς αφενός η ανακοίνωση περιέχει σαφείς νύξεις περί απόπειρας χειραγώγησης και, αφετέρου, εκλαμβάνεται και ως προειδοποίηση σε όσους θεωρούν την στήριξη των μέσων του ομίλου προς την κυβέρνηση δεδομένη.

  Όταν σε αδειάζει και ο κουμπάρος ενώ εσύ υποστηρίζεις σε συνέντευξή σου στον Σκάι πως δεν υπήρξε κάποιο λάθος στη διανομή και όλα έγιναν σωστά, «χωρίς πολιτική παρέμβαση», βάζοντας και επίσημα τη δική σου «σφραγίδα» στη λίστα - σκάνδαλο ενώ προαναγγέλλεται, και αναμένεται, μπαράζ αγωγών και από άλλα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κατανομή του κρατικού χρήματος πόσο τσίρκο κυβέρνηση είστε;

  1. avatar Delivery

   Και το Creta Live επιστρέφει τα χρήματα από την «λίστα της ντροπής» Πέτσα.
   Mετά την Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη και το Creta Live επιστρέφει τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» κάνοντας λόγο για «μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος» και - αναφερόμενο στη λίστα Πέτσα - για «λίστα της ντροπής».

  2. avatar Sv 7n

   Περιμένω να ενημερωθώ από την Σία Κοσιώνη για να έχω ξεκάθαρη άποψη...αχαχαχαχαχα

  3. avatar τηλεθεατης

   -Δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων»
   -να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας...
   -.. με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών.....

   - [η] κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ..

   -Αυτον τον ΑΝΘΡΩΠΟ βρε κατηγορειται ??
   -Αυτο το ΤΕΡΑΣ ηθικης και ανθρωπιας ??
   -Αυτον τον ΕΝΤΙΜΟ εκδοτη ??

   Στην κολαση θα πατε ...
   θα φροντισει ο Σεραφειμ γι΄αυτο

   1. avatar @τηλεθεατης

    Ροχάλα από τον Μαρινάκη.....

   2. avatar τηλεθεατης

    Η... αξιοκρατία της κυβέρνησης!!!

    Η ιστοσελίδα Bovary.gr ανήκει στον χώρο που εξειδικεύεται στο λεγόμενο lifestyle. Για να είμεθα ειλικρινείς, ειδικεύεται σχεδόν αποκλειστικά σε ό,τι αφορά την προώθηση των ρούχων και των αξεσουάρ της επιχείρησης της οποίας έως πρόσφατα ηγείτο η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη (λέγεται πως αποχώρησε).

    Για την ακρίβεια το site αυτό ασχολήθηκε -είναι η αλήθεια- και με τους «εντυπωσιακούς κοιλιακούς της Μαρέβας Μητσοτάκη». Ήταν, λοιπόν, πολύ φυσικό το Bovary.gr, που είναι θυγατρική ιστοσελίδα της «iefimerida.gr» του Χρήστου Ράπτη, να εισπράξει από τον κύριο Πέτσα το ποσό των 100.000 ευρώ (καθαρά) για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

  4. avatar Ηλίας κ.

   Βαγγέλα τρέλα, τελείωσες του Πέτσα τη καριέρα.

  5. avatar @Νικος χασαπης

   Χαχαχαχαχααχα μπουκάρανε πάλι όλα τα τρολ !!!
   Αλλά κοντεύουν να κάψουν cpu ...

   ---Τι κάνουμε ρε τώρα ; Βαγγέλης ή Κυριάκος;
   ---Δεν ξέρω ρε , τι λένε από τα γραφεία ;
   ---Τι να πούνε ; με υπολογιστές που μας αγόρασε γράφουμε !
   ---Πωωωωω .... καλά ... βάλε σε όλους downvote αλλά μην γράψεις τίποτα !!!
   ---Έγινε ...

 9. avatar Ελληνοαμερικάνος

  Σκάνδαλο Novartis: Στην επίσημη μετάφραση του υπ. Εξωτερικών το «κατηγορώ» για την κυβέρνηση Σαμαρά.

  Επίσημη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών:

  Σε σχέση με την πρώτη και βασική κατηγορία της δωροδοκίας, η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού αποσαφηνίζει ότι η Novartis έναντι χρημάτων και ειδών αξίας που δόθηκαν σε αλλοδαπό (σε Ελληνα) αξιωματούχο επεδίωξε… «να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, προκειμένου να επηρρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas»… κατά παράβαση του σχετικού νόμου των ΗΠΑ.

 10. avatar Νικος χασαπης

  Ο Μαρινάκης επιστρέφει στον Μητσοτάκη τα χρήματα από το «Μένουμε Σπίτι»

  Η κίνηση Μαρινάκη αποτελεί ξεβράκωμα προς το Μαξίμου, καθώς αφενός η ανακοίνωση περιέχει σαφείς νύξεις περί απόπειρας χειραγώγησης και, αφετέρου, εκλαμβάνεται και ως προειδοποίηση σε όσους θεωρούν την στήριξη των μέσων του ομίλου προς την κυβέρνηση δεδομένη.

  Όταν σε αδειάζει και ο κουμπάρος ενώ εσύ υποστηρίζεις σε συνέντευξή σου στον Σκάι πως δεν υπήρξε κάποιο λάθος στη διανομή και όλα έγιναν σωστά, «χωρίς πολιτική παρέμβαση», βάζοντας και επίσημα τη δική σου «σφραγίδα» στη λίστα - σκάνδαλο ενώ προαναγγέλλεται, και αναμένεται, μπαράζ αγωγών και από άλλα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κατανομή του κρατικού χρήματος πόσο τσίρκο κυβέρνηση είστε;

  1. avatar ΚΛΕΩΝ

   Ο Πέτσας που σέρνετε ρε? χα χα χα χα......
   χα χα χα πόσο ξεφτίλες ρε συ είναι αυτοί οι ακροδεξιοί ?????
   χα χα χα χα ...............χα χα χα χα χα χα χα χα

  2. avatar @Νικος χασαπης

   Πω πω βόμβα χα χα χα !!!!!
   Ανασυνταχτείτε troll του γκαντέμη γρήγορα!!!!!

  3. avatar ????/

   ΝΔ: Σκευωρια κ.Μαρινακη!
   Μπουμπούκος: πάρτα πίσω Θα σε βάλω φυλακή!!! χι χι χι

 11. avatar @Τσίπρας

  Τσίπρας, της γειτονιάς μας ο τρελός που όλα ανάποδα τα βλέπει, μες του μυαλού του τον καθρέπτη.

 12. avatar Wetra

  Στο θεό τελείωσαν οι ακρίδες και μας έστειλε τον Κούλη!!!

  1. avatar @Wetra

   Ακρίδα ήταν ο τσίπρας και όντως τελείωσε.

   1. Απεταξάμην τον σατανά που μας έφερε τον γκαντέμη...φτού σου νυφίτσα!!!
    ......χα χα χα χα .....

    1. Προς το παρόν ξεκουμπίστηκε ο τσίπρας συρι-ζούδι, δεν σας το είπαν ακόμα στη κουμουνδούρου.

   2. avatar sssssss

    ;Aμα σε τσούζει ξύδι γκαντέμο troll της κακίας ώρας!!!!!!

    1. avatar @sssssss

     Ξύδι έχετε κατεβάσει τόνους ολόκληρους από πέρυσι συρι-ζούδια, αλλά ακόμα το φυσάτε και δεν κρυώνει.
     Πάτε, τελειώσατε.

 13. avatar MORFEAS*

  ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΙΣΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ \'\'Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ\'\'. ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ.

 14. avatar Ωραία σου τα γράφουν ρε μπ@γ@σα,

  βάζω στοίχημα ...άν σε ρωτήσουν κάτι
  έξω από το κείμενο δεν ξέρεις να απαντήσεις.

  1. avatar @Ωραία σου τα γράφουν ρε μπ@γ@σα,

   «Tελικά τι είστε; Νότια ή Νέα Δημοκρατία»
   γιατί το ζαβό ο Κούλης στη συνέντευξη στο Star «ξαναβάφτισε» έτσι τη Νέα Ζηλανδία σε Νότια Ζηλανδία.....
   κάθε μέρα και μια μπούρδα για να βαριόμαστε με το ζαβό σας

   1. avatar Εσύ ακολούθησε ……

    τον φωστήρα 360 μοίρες.

 15. avatar Γεια σου ρε White House

  Της κοντής [...]
  Της φταινε οι τρίχες
  Τώρα και στην ισπανικην

 16. avatar Δε θα αφήσουν κολυμπηθρόξυλο

  Σε ένα χρόνο η κυβέρνηση των αχρήστων οδήγησε την οικονομία στα τάρταρα. Όχι μόνο λόγω κορονοϊού που είναι βολική δικαιολογία για ψηφοφόρους πρόβατα. Το κακό στην οικονομία ξεκίνησε μόλις 3 μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.
  Από τον Οκτώβριο του 2019 άρχισε η ύφεση που συνεχίστηκε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2020. Δηλαδή προ κορονοϊού. Μετά από 11 συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής ανάπτυξης δηλαδή από το 2016 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 17. avatar μην φωναζεις δεν σ ακουει κανεις

  αυτος πεταει αλλου το μπαλακι για να πιστεψουμε οτι ολα τα εκανε η ν δημοκρατια και το δεξι του χερι δεν εχει καμια σχεση με ολα τα σκανδαλα....αρε καραμητρο

  1. avatar @μην φωναζεις δεν σ ακουει κανεις

   pizzas blu

 18. avatar Λη

  Εδω ολος ο κοσμος χανεται εσυ ακομα βιολιστης στη ατεγη..

 19. avatar Στέλιος2020

  Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχαναν τη δουλειά τους, άνθρωποι είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταρρέουν και μια κοινωνία σκεπάστηκε από την ανασφάλεια, η ΝΔ μοίραζε σχεδόν το 1/3 της καμπάνιας σε τρεις οικογένειες επιχειρηματιών-μιντιαρχών (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Αλαφούζος) και απίστευτα μεγάλα ποσά σε ανύπαρκτα ή άγνωστα ΜΜΕ που διακρίνονται στην υμνολογία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Μεσσία και την κολακεία της συζύγου του ως της πιο κομψής Ελληνίδας με το απαράμιλλο στυλ.

  Τέτοια απολυταρχική και λούμπεν αντίληψη είχαμε να δούμε από τότε που κατέρρευσαν καθεστώτα όπως του ζεύγους Τσαουσέσκου.

  Συνολικά στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ δεν αναλογεί ούτε το 1% της συνολικής δαπάνης !

  Τελικά, οι αντι-κρατιστές της κυβέρνησης μοίρασαν εκατομμύρια κρατικού χρήματος στους αντι-κρατιστές μιντιάρχες.

  Σε άλλες εποχές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν αντιστεκόντουσαν στην εύνοια των ημετέρων, φρόντιζαν να κατανέμουν τις καμπάνιες του δημοσίου κατ αναλογία ένα προς δύο, υπέρ των φιλικών τους ΜΜΕ, να τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα. Όμως τώρα, δεν τους αρκεί αυτό. Τα θέλουν όλα και η αναλογία γίνεται πλέον ένα προς... ενενήντα εννέα !

  1. avatar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Αυτά τα σκονάκια, σας τα δίνει το κόμμα?
   Κάπου αλλού διάβασα το ίδιο.

  2. avatar olymbitis

   Αυτό είναι κόπι πάστε ανακοίνωση του κόμματος;

   1. avatar Γεροτσολιας

    Ως πολίτης ρωτάς ή ως φερέφωνο; Γεροτσολιας

    1. avatar olymbitis

     Ως φουστανελλάς

  3. avatar @Στέλιος2020

   Κουραφέξαλα. Ο τσίπρας ήταν και θα είναι άχρηστος, όποια θεωρία και αν επινοήσεις.

   1. avatar @@@ΝΔ@Στέλιος2020

    Για 20 εκ.ευρω φερεφωνο του γκαντεμη εισαι μαπα!

    1. avatar @@Στέλιος2020

     Ο τσίπρας εξακολουθεί να είναι άχρηστος, παρά τη γκρίνια σου.

 20. avatar KAKTOΣ

  ΓΣΕΒΕΕ: Δημιουργούνται προϋποθέσεις εκτεταμένης φτωχοποίησης..
  Μίχαλος: Αν δεν βρεθεί λύση με τη ρευστότητα από τις τράπεζες, η μία από τις τέσσερις πρέπει να κρατικοποιηθεί...και έχουμε καπιταλισμό και φιλευθερισμό....αλλά όταν βολεύει την οικονομικοί ελίτ...

  1. avatar @KAKTOΣ

   Αυτή ήταν η στρατηγική του τσίπρα, φτωχοποίηση για να παριστάνει τον σωτήρα με τα επιδόματα.

   1. avatar @KAKTOΣ

    καταλαβαινω την δυσκολια σου να πρεπει να υπερασπιστεις ενα Αχρηστο προεδρο (κατ\'ομολογια των βουλευτων σας παντα)....κουραγιο....λιγο ακομα εμεινε.....

    1. avatar @@KAKTOΣ

     Εσύ έχεις αυτή τη δυσκολία συρι-ζούδι, σε λίγο θα έχετε υπόδικο και το παππά και μαζί με τη δούρου θα γίνετε πολλοί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει