Για την υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Νικήτας Κακλαμάνης. Η Νέα Δημοκρατία πάντως δεν του έδωσε το χρίσμα ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Συγγρού, ο «αγαπημένος» της θεωρείται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ερωτώμενος για τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, είπε: «Μία κουβέντα που κάνω με τον πρωθυπουργό κεκλεισμένων των θυρών, δεν θα τη δημοσιοποιήσω», συμπληρώνοντας όμως ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν του τηλεφώνησε μετά την απόφασή του να κατέβει στο δήμο της πρωτεύουσας.

«Βάζω υποψηφιότητα γιατί αγαπώ την πόλη μου. Δε νιώθω πολύ βολικά μέσα σε αυτή τη Βουλή», συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης τονίζοντας ότι θα απευθυνθεί-εκτός του συνόλου των πολιτών- στη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε και στην «κομματική νομενκλατούρα», η οποία, όπως είπε, «ζει κάθε μέρα σε τέσσερις τοίχους, αποκομμένη από την καθημερινότητα». Και πρόσθεσε: «Η λαϊκή βάση της παράταξής μου έχει μείνει πιστή στις ιδρυτικές αρχές διακήρυξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Ξεκαθάρισε ότι «Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι δεξιός», αποκαλύπτοντας ότι: «Το ψηφοδέλτιό μου δεν θα είναι μονοχρωματικό. Το 85% των δημοτικών μου συμβούλων με ακολουθούν. Θα είναι μαζί μου δημοσιογράφος που ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτώμενος για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, είπε: «Είναι συνάδελφός μου. Του εύχομαι καλή δύναμη, δεν του εύχομαι καλή τύχη, θα ήταν ψεύτικη η ευχή».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο πολιτικός χάρτης στην Αθήνα έχει αλλάξει γιατί έχουν απομακρυνθεί περίπου 100.000 αστοί Αθηναίοι από την πρωτεύουσα, που ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία. Και τόνισε: «Εγώ θα απευθυνθώ κυρίως σε αυτούς τους δεξιούς που οργισμένοι, θυμωμένοι έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία. Θα τους πω: “έχετε εναλλακτική λύση”».