«Ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κάιρο και τις διαδοχικές συναντήσεις του με τον πρόεδρο της βορειοαφρικανικής χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Είχα σήμερα την τιμή να γίνω δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, τον κ. Αλ Σίσι, στον οποίο μετέφερα τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Του μετέφερα επίσης τη διακηρυγμένη βούληση της χώρας μας να συσφίξουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την Αίγυπτο», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Εξωτερικών είχε μακρές συνομιλίες με τον «στενό του φίλο» -όπως τον χαρακτηρίζει- κ. Σούκρι. «Συζητήσαμε για τα περιφερειακά θέματα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για το Λιβυκό, για την τουρκική προκλητικότητα»,τόνισε ειδικότερα ο κ. Δένδιας.