Επανακαταθέτει την τροπολογία του για επαναφορά τώρα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά το ΚΚΕ

«Οφείλουν όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Αρκετά με την υποκρισία και τον εμπαιγμό»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:24
19/06/2020
Επανακαταθέτει την τροπολογία του για επαναφορά τώρα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά το ΚΚΕ
3
loading

«Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά», αναφέρει ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ, στην οποία συμπληρώνει: «Αυτό το δίκαιο αίτημα των νησιωτών τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών.

Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμβλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών και την κάνουν πιο ακριβή. Επιπλέον τώρα που πλήττονται σκληρά από τη νέα οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει υποστεί ο τουρισμός από την πανδημία του "νέου κορονοϊού"» .

«Τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους νησιώτες. Το ΚΚΕ θα επανακαταθέσει στη βουλή την τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2019, με την οποία ζητά να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής σε όλα τα νησιά του Αιγαίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οφείλουν όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Αρκετά με την υποκρισία και τον εμπαιγμό. Για να στηρίξουν τώρα το εισόδημα των νησιωτών, για να ενισχύσουν τις δομές της Υγείας και τις κρίσιμες υποδομές των νησιών, υποκρίνονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Όμως για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εφοπλιστές, εκτός από φοροαπαλλαγές και προνόμια, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους δίνουν με επιδοτήσεις και δάνεια με κρατική εγγύηση».

«Καλούμε το λαό των νησιών, τα σωματεία και τους άλλους φορείς τους, να στηρίξουν τη νέα πρωτοβουλία του ΚΚΕ, να πιέσουν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων και του λαού των νησιών για να μην πληρώσουν ξανά τις συνέπειες της νέας κρίσης» καταλήγει η ανακοίνωση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Bogias

  Μειωση ΦΠΑ σημαίνει μείωση και των κρατικών εξόδων ..
  αν λέγανε μια φορά για μειωση του μισθού τους και θα τους ψηφιζά με δύο χέρια!!!

 2. avatar Απατεώνες

  Αν παρατηρήστε οι φαιδροι λαοπλανοι μιλάνε συνεχώς για μειώσεις φόρων χωρίς να αναφέρουν ποτέ πως θα βρίσκουν λεφτά.

  1. avatar Milk&honey

   Μπορούν κάλλιστα να φορολογηθούν κάτι περίεργοι τύποι που δηλώνουν \"επιχειρηματίες\", \"επενδυτές\" κτλ κτλ κτλ που βγάζουν ενα σκασμό λεφτά και είναι στο απυρόβλητο πάντα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει