Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, αναφέρθηκε στην χθεσινή ομιλία της στην Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και μεταξύ άλλων σχολίασε το θέμα με τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία.

«Θέλετε ένα σχολείο προσαρμοσμένο απολύτως και μονομερώς στις ανάγκες της αγοράς. Επιδιώκετε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει, για παράδειγμα, το φτηνό εργατικό δυναμικό το οποίο η άρχουσα τάξη και η ελίτ το θέλει έτσι και έτσι, με τα τάδε χαρακτηριστικά, να ξεβιδώνει βίδες, να χειρίζεται το μηχάνημα και να μιλά και ολίγον από ξένη γλώσσα ίσα ίσα για να συνεννοείται πιθανά με τα διεθνή αφεντικά. Θέλετε ένα σχολείο κομφορμιστικό, νεοσυντηρητικό, ένα σχολείο που εξοστρακίζει την ανάπτυξη κριτικής κοινωνικής σκέψης», ανέφερε αρχικά η κ. Σκούφα.

Στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τιμωρητικό σχολείο», ενώ για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία είπε: «Δεν θα πρέπει να διστάσουμε να αφήσουμε τα νήπια να χαρούν τη νηπιακή τους ηλικία. Το Νηπιαγωγείο είναι ο πρώτος χώρος κοινωνικοποίησης. Το νήπιο ακόμη και στο εξελικτικό ψυχολογικό στάδιο που βρίσκεται, δύσκολα αποχωρίζεται από τη μητέρα του. Πολλές φορές ταυτίζει το πρόσωπο της νηπιαγωγού με την μητέρα ή λειτουργεί η νηπιαγωγός ως υποκατάστατο. Άρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο, και ίσως παρακινδυνευμένο, να εισάγουμε και άλλες ειδικότητες στο Νηπιαγωγείο».

Επίσης η Ελισάβετ Σκούφα τόνισε ότι η κακή χρήση των ελληνικών από τους εφήβους, μπορεί να συνδέεται με την καθημερινή τριβή που έχουν με την αγγλική γλώσσα.

Θυμίζουμε πως η κ. Σκούφα είχε αναφερθεί ξανά στο θέμα με τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία και  απευθυνόμενη προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναρωτήθηκε μήπως υποκρύπτονται κάποια άλλα ειδικά συμφέροντα.