Τι ήθελε να πει η βουλευτής Σκουφά για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τα αγγλικά

Η ίδια παρακολουθούσε το φροντιστήριο εκμάθησης ξένων γλωσσών που παρέχει το Κοινοβούλιο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:00
05/06/2020
Τι ήθελε να πει η βουλευτής Σκουφά για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τα αγγλικά
75
loading

Να καταδείξει το γεγονός ότι στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών τα παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, ενδεχομένως να μην είναι ακόμη σε θέση να μάθουν αγγλικά ή οποιαδήποτε ξένη γλώσσα ήθελε σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ (Μπέτυ) Σκούφα μιλώντας προχθές στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, ωστόσο στην προφορική της τοποθέτηση, απευθυνόμενη προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναρωτήθηκε μήπως υποκρύπτονται κάποια άλλα ειδικά συμφέροντα.

Η εκπαιδευτικός στο επάγγελμα κ. Σκούφα, (που σημειωτέον έμαθε τις πρώτες τις αγγλικές λέξεις από τη μητέρα της που ήταν καθηγήτρια ξένων γλωσσών), αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά μήπως το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας θέλει να εισάγει την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο «αποτελεί ενδεχομένως και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η ίδια είναι μια από τις βουλευτές που παρακολούθησε τα μαθήματα αγγλικής γλώσσας που παρέχει δωρεάν η Βουλή των Ελλήνων στους εκπροσώπους του έθνους στο πλαίσιο της κατάρτισής τους, καθώς επίσης και ότι από προχθές που τοποθετήθηκε στο Κοινοβούλιο δεν έχει μιλήσει εκ νέου δημοσίως, κάτι που ενδέχεται να συμβεί πολύ σύντομα, ίσως και πάλι από το βήμα του «ναού της Δημοκρατίας».

Θυμίζουμε ότι η κ. Σκούφα, απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε τα εξής: «Κατανοώ ότι έχετε τελειώσει, έχετε ολοκληρώσει σημαντικό μέρος των σπουδών σας στην Αμερική, όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι όλοι εδώ μέσα είμαστε εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, αυτόν πρέπει να υπηρετούμε και επίσης είστε Υπουργός στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Άρα, θα πρέπει να στηρίξετε ως επί το πλείστον την ελληνική εκπαίδευση, όχι, τα όποια καλά ή πιο χειρότερα ενδιαφέροντα επιχειρηματικά των αμερικανικών πανεπιστημίων. Επιτρέψτε μου να πω, μία ακόμη πολιτική παρατήρηση.

Όταν μιλάτε για ανάγκη διεθνών συνεργασιών των ελληνικών πανεπιστημίων με το εξωτερικό, φαντάζομαι ότι θέλετε να διορθώσετε την παράλειψή σας και να μην μας αναφέρετε την επόμενη φορά μόνο αμερικανικά πανεπιστήμια, εκτός αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Θέλω να πω, παρόλο που θα φανεί σκληρό, ότι με κάνετε να πονηρεύομαι ότι ακριβώς και η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον εξυπηρετεί. Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων; Διότι στα σίγουρα παιδαγωγικού σκοπούς δεν εξυπηρετεί, όπως έχουν πολλάκις τονίσει καθηγητές παιδαγωγικών σχολών στην Ελλάδα.

Σας ερωτώ, λοιπόν, ευθέως για ποιον λόγο θέλετε να επιβάλλετε, να καρατομήσετε την προσωπικότητα των νηπίων σε τόσο τρυφερή ηλικία, των τεσσάρων ετών, επιβάλλοντάς τους την εκμάθηση των αγγλικών; Δεν έχετε πείσει κανέναν σε αυτήν την αίθουσα ότι η συγκεκριμένη διάταξη εξυπηρετεί τον όποιο παιδαγωγικό σκοπό. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ακριβώς σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του Νηπιαγωγείου είναι τα παιδιά να αναπτύξουν όλα τα ερεθίσματα, να ανακαλύψουν το σώμα τους, να μάθουν να μιλάνε, να αναπτύξουν στα πρώτα στάδια τις κοινωνικές σχέσεις, να κοινωνικοποιηθούν και όχι να αποκτήσουν απλά κάποιες δεξιότητες άνωθεν επιβεβλημένες.

Είναι αντιπαιδαγωγικό αυτό που κάνετε, κυρία Υπουργέ, με το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου, όπως και πλήρως αντιπαιδαγωγικό είναι – για να μείνω σήμερα μόνο στην προσχολική ηλικία και την κατάλληλη ή μη κατάλληλη – η παντελώς ακατάλληλη προσχολική εκπαίδευση που μας πλασάρετε. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιον λόγο αυξάνετε τον αριθμό των νηπίων στα είκοσι πέντε.

Πιστεύετε, κυρία Υπουργέ, ότι μία ή ένας νηπιαγωγός μπορεί να δείξει την απαιτούμενη εξατομικευμένη προσοχή, στήριξη, φροντίδα που χρειάζονται τα παιδιά μας στην ηλικία των τεσσάρων και έξι ετών, όταν, μάλιστα, σε αυτή την τάξη υπάρχουν και συνομήλικά τους με ειδικές εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες, νήπια ΑμεΑ; Για ποιον λόγο, κυρία Υπουργέ, φέρνετε αυτές τις δύο τελείως αντιπαιδαγωγικές και απαράδεκτες διατάξεις ουσιαστικά καταδικάζοντας τους αυριανούς πολίτες και σπρώχνοντας στο καλάθι των αχρήστων την πολύ σημαντική αγωγή και παιδεία, που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά μας στην προσχολική ηλικία;».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

75
σχόλια
 1. avatar Μισό λεπτό να οργανωθούμε

  Το θέμα μας δεν είναι αν πρέπει να μαθαίνουν τα νήπια αγγλικά, όπου τεχνηέντως οδηγείτε την κουβέντα. Στο άρθρο, αναφέρεται ένα ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ αριστερός λόγος για να μην μαθαίνουν τα νήπια αγγλικά.

 2. avatar δεν θέλει

  να προσβάλλει τον πολύξερο μηχανικό με την στροφή των 360ο, τον γεωγράφο με την Λέσβο και την Μυτιλήνη, τον αγγλομαθή με την οξφορδιανή προφορά και την \"ουρά\".

 3. avatar Τέρμα

  Αντε ρε Ελληναρες όλοι εδώ μέσα! Μάθετε να μιλάτε πρώτα την γλώσσα σας και μετά μαθαίνετε και αγγλικά! Που τα θέλετε και από το νηπιαγωγείο! Την ελληνική γλώσσα την κατέχετε όπως πρέπει; Μπορείτε να την μεταφέρετε στα παιδιά σας σωστά; Ή είναι πιο. ...cool, να τα κάνετε σαλάτα; Έχετε ξεσκιστεί να παίρνετε πτυχία αγγλικών, επιβαρυνωντας τις τσέπες σας (και τα μιλάτε σαν βλαχοι ), και στα ελληνικά, σας έμεινε η μαγκιά μόνο! Μικρέ. ....υπερηφανε λαέ!

  1. avatar @Τέρμα

   Έγινες ξαφνικά πατριώτης Ζαίε, εσύ που σε άλλη φάση θα με έλεγες \"εθνίκι\";
   Οι ίδιοι που δε θέλουν να μαθαίνουμε αγγλικά, οι ίδιοι δε θέλουν να μαθαίνουμε και ελληνικά.
   Καταργούν τα αρχαία (που είναι βάση κατανόησης της σύγχρονης γλώσσας), κατακρεουργούν τα νέα ελληνικά, αφαιρούν σημαντικά κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, ρίχνουν τα σύνορα για αθρώα εισβολη μεταναστών και αλλοίωση πλυθυσμού, είναι (από παλιά, προπολεμικά) υπέρ της απόσχισης της Μακεδονίας και γενικά κάνουν ό,τι μπορούν για τον αφελληνισμό του Έλληνα!
   Και τώρα θυμήθηκε η Ελισάβετ ή Μπέτυ (αλήθεια τι όνομα είναι αυτό;) τα ελληνικά;

   1. avatar Τέρμα

    Ζαιος δεν είμαι και διωξε τα υπολείμματα φασισμού απ το σκεφτικό σου! Συμφωνώ με πολλά από αυτά που γράφεις. Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

 4. avatar Τρεις παράλληλες

  Μήπως η πρώτη λέξη των παιδιών θα είναι mommy?
  Ένα μόνο θα πω. Three birds were sitting. Μπράβο κυρία Μπετυ(?!). Βρήκες το πρόβλημα της παιδείας.

 5. avatar Εκπαιδευτικός

  Έχει δίκιο διότι ακόμη δεν ξέρουν τα βασικά στα ελληνικά. Εμείς πώς τα μάθαμε καλά μετά την τρίτη τάξη; Ο αφελληνισμός δεν γίνεται μόνο από τους μετανάστες. Πρέπει να μαθαίνουν από νωρίς τα αφεντικά τους οι δούλοι της χρεοδουλοπαροικίας.Το θέμα είναι γιατί ο αρχηγός τους τα άφησε στην Α\' και Β\' τάξη.

 6. avatar Ντοναλντ

  Ναι, εγω ειπα στο Ελλαντα να βαλουν ινγλις στο πραϊμαρι σκουλ. Με ξεσκεπασε το Αλεξης

 7. avatar Καλα ολοι στο Συριζα…μα ολοι ειναι κουκουρουκου; Υπαρχει καποιος, εστω και ενας, με διψηφιο αριθμο νοημοσυνης;

  Και εχουν 20%.... Δηλαδή γύρω μου, ένας στούς 5 ψηφίζει τέτοια άτομα;

 8. avatar Εμβρόνητος

  Αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο αρχηγός τους, \"μηχανικός\", ήθελε να κάνει στροφές 360 μοιρών(που και παιδάκι έκτης δημοτικού να ρωτήσεις θα σου πει τι σημαίνει αυτό) δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη τίποτα απολύτως από αυτό το κόμμα και από τους συμμετέχοντες σε αυτό. Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τίποτα άλλο, ούτε το ποιον είχαν για διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού τους, ούτε καν ότι είχαν υπουργό παιδείας που ....... δεν είχε πάει πανεπιστήμιο. Τέλος. Χαλάμε φαιά ουσία.

 9. avatar Αριστερός καλλιτέχνης (λαμόγιο)

  Εγω νομίζω οτι εξυπερετεί τα συμφεροντα : των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αντεργατικων κυβερνησεων, της πλουτοκρατιας του ρατσισμού και του καπιταλισμου, της κερδοσκοπίας των τραπεζων και της ολιγαρχίας και τελος εξυπερετει τα συμφεροντα των εξωγηινων που εποφθαλμιούν τον πλανητη Γη. Για ολα τα παραπανω λοιπον εξω τα Αγγλικα απο τα νηπιαγωγεία (κατα το \'εξω οι βασεις του θανατου\')

 10. avatar ftou sou

  ... μας πήρε χαμπάρι η συντρόφισσα. Και έλεγα στους άλλους ιμπεριαλιστές-καπιταλιστές των αμερικανικών πανεπιστημίων, να βάλουμε και ρώσικα για να μην καρφωθούμε. Είναι όμως ρε παιδί μου αυτή η... αριστερή διανόηση, καλύτερη και από Σεφερλή στο Δελφινάριο.

 11. avatar Montazieros

  Έχει τρελό πάγκο ο Σύριζα στον δρόμο για την Σοσιαλδημοκρατία και την πρόοδο. Δώστε βήμα στα νέα στελέχη του κόμματος Κύριοι! Ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση.

 12. avatar Ντήλερ

  μα τι παίρνουν όλοι αυτοί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ? Πρέπει να ελέγξουν τον προμηθευτή τους.
  Όλο ληγμένα τους πασάρει.

 13. avatar Είθε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει και τους αριστερούς

  Οτι είναι ηλίθιοι και οπισθοδρομικοί οι συριζαίοι είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Οταν ο αρχιαμόρφωτος ο αρχηγός τους χρειάστηκε να μιλήσει αγγλικά, γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Φαίνεται για τους αριστερούς της μετριότητας και του τίποτα, το να έχει κάποιος μια \"εισαγωγή\" σε διεθνή γλώσσα από νηπιακή ηλικία εξυπηρετεί Αμερικανικά συμφέροντα. Και Αγγλικά, και Αυστραλέζικα, και Σκωτσέζικα και Ουαλέζικα και Καναδέζικα μάλλον. Ενώ τα φροντιστήρια αγγλικών που πληρώνει ο Ελληνας χρυσάφι για το παιδί του....... δεν έχουν συμφέροντα.

 14. avatar ΠΟΥΤΙΝ

  Καλα τα λεει η συντρόφισσα. Ρωσικα στα σχολεια , κ για τους πολυ φανατικους και γύφτικα.

 15. avatar ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΗΛΙΘΙΩΝ

  Το φασιστικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα σούπερ μάρκετ που τα εχει ολα: ακροδεξιούς φασιστες, ακροαριστερούς φασιστες-Ρουβικωνες και υμνητές του Κουφοντινα, πρωην πασοκικα παράσιτα, Μπιμπο-Grannies, ψυχασθενείς και πρωτόγονους τσοπάνηδες, κρατικοδίαιτους επαγγελματιες κουλτουριάρηδες, Σλαβοφασιστες ανθέλληνες και γενικά καθε καρικατουρα που εχει σηκώσει οποιαδήποτε ιδεοληπτικη σημαία. Με βάση αυτο το μωσαϊκό δουλεύουν και τους Ελληνες: βγαίνει ενας πρωτόγονος τσοπάνης που γρυλίζει και αλυχταει, μετα ερχεται ενας γλυκανάλατος δήθεν μορφωμένος να τον κριτικάρει απαλά. Μετα βγαίνει μια μισοτρελη ροζ μπιμπο και μιλάει απαξιωτικά για τους νεκρούς και καπάκι εμφανίζεται ενας πρωην Πασοκος να γραψει περι αστόχων προσωπικών απόψεων. Έτσι πορεύτηκαν μεχρι τωρα κοροϊδεύοντας τους Ελληνες. Καταλάβετε οτι ολοι τους ειναι ίδιοι: φθηνά ανθρωπάκια χωρις ένσημα που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την καρέκλα και το ίδιο μίσος για τους πολιτες λογω των σταλινοφασιστικων τους ιδεοληψιών.

 16. avatar Βρανάς Κ

  Η κ. Σκούφα είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής ΝΑΤΟ στη Βουλή. Υποθέτω για να το υπονομεύσει εκ των έσω. Είναι επίσης γραμματέας της Επιστροπής Φιλίας με τη Βενεζουέλα. Δεν μου κάνει καμια, μα καμια εντύπωση.

 17. avatar Αααααα

  Δυστυχώς δεν έμαθα άριστα Αγγλικά..αν τα είχα μάθει σήμερα θα έβγαζα τα τριπλάσια από ότι βγάζω ....όμως τα παιδιά μου τα έμαθα άριστα με ιδιαίτερο.μετα την Ελλάδα το ένα σπούδασε Αγγλία και το άλλο τελειώνει το καλοκαίρι ολλανδία.ευτυχως γιατί έχουν μεροκαμματο να φάνε.το τρίτο έμεινε ελλαδα με 300ευρω μισθό λιγότερο από την ανεργία.. μπορεί σε λίγο να φύγει και αυτό.χαρη άρα αγγλικά...

 18. avatar Rod

  καλα αυτη σε ποιο παραλληλο συμπαν ζει; ποιος της ειπε οτι η εκμαθηση αγγλικων στα νηπια θα ειναι επιπεδου προφισιενση. καποιες λεξουλες με εικονες φανταζομαι θα μαθαινουν στα νηπια . τι ζωα που ειναι αυτοι οι συριζαιοι δεν εχουν τι αλλο να πουν και εφευρισκουν θεματα ασχετα να αντιπαρατεθουν ,οταν γυρω μας τα παντα καταρρεουν λογω κορωνοιου και η κυβερνηση προσπαθει να εκκινησει την οικονομια αυτοι μιλουν για τα αγγλικα στα νηπιαγωγια

 19. avatar left4ever – Σύντομη διακοπή, σε λίγο πάλι κοντά σας

  Έχει δίκιο η κυρία Βουλευτής...γι\'αυτό άλλωστε ο Αλέξης συναντήθηκε με Κλίντον,Ομπάμα και Τράμπ...τους έθεσε πρό των ευθυνών τους και τους ενημέρωσε ότι τα περήφανα Ελληνικά νήπια δεν θα γίνουν αντικείμενα εκμετάλευσης των Αμερικανικών εταιρειών και των συμφερόντων των φονιάδων των Λαών...

 20. avatar Παιδιά δεν καταλαβαίνετε…..

  The weathers are tough, η αντιπολίτευση σας σκέφτεται και προσπαθεί για το καλό σας......
  Και όπως θα έλεγε και το ξεφτέρι που ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ αγγλικά στο νηπιαγωγείο.......
  gather even there are nipples.
  Οπότε όπως καταλάβατε.......
  mop the watermelon, αλλά σιγά, για το συριζα......
  something running at gipsy\'s houses......
  Και, at the bottom bottom of the holly bible, εντάξει, λέμε και καμιά %/#@κια να περνάει η ώρα και να δικαιολογούμε και την βο(υ)λετική αποζημίωση......
  Γενικά εκεί μέσα ισχύει ότι.....
  take the egg and mow it.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει