«Προχωράτε στο μέλλον κάνοντας βήματα στο παρελθόν» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο καταψηφίζει το κόμμα της. Η αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «για μια ακόμη φορά δεν συζητάμε για το σχολείο που θέλουμε.

Κανονικά, θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα για το σχέδιο αντιμετώπισης της μαθησιακής κρίσης που επηρεάζει την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Η διαπίστωση ότι το 2018 η επίδοση των μαθητών της χώρας μας υπολείπεται κατά πολύ των επιδόσεων όμορων χωρών θα πρέπει να μας προβληματίζει».

Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ανθρωπιστική παιδεία, τις αρχές, τις αξίες και τα πρότυπα που διαμορφώνουν τους πολίτες, οι οποίοι θα αναπνέουν ελεύθερα. Είμαστε υπέρ της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά όχι του σχολείου – στούντιο που τοποθετούνται κάμερες. Είναι κάτι με το οποίο διαφωνούμε».