Το θέμα μας τώρα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της εστίασης και τους νέους όρους παραχώρησης χώρων από τους δήμους.

«Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ασφαλώς υπάρχει μείωση εσόδων αυτό το διάστημα, οι επιχειρήσεις δεν κατέβαλλαν προφανώς δημοτικά τέλη για το διάστημα που ήταν κλειστές. Φροντίσαμε για την αναπλήρωση αυτών των εσόδων όμως με δύο έκτακτες επιχορηγήσεις, 15 εκατ ευρώ πριν λίγο καιρό και τώρα ακόμα 75 εκατ. ευρώ» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για ισχυρή και τονωτική ένεση στα ταμεία των δήμων.

Αναφορικά με την επανέναρξη των μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως έχουν δοθεί δύο δυνατότητες στους εργαζόμενους γονείς του δημόσιου τομέα, εκφράζοντας την ελπίδα τα αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν και στον ιδιωτικό τομέα, που είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Οι δύο δυνατότητες είναι αφενός η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού τις μέρες που δεν είναι στο σχολείο τα παιδιά, εφόσον παρακολουθούν εκ περιτροπής μαθήματα, αφετέρου η εργασία με μειωμένο ωράριο, προκειμένου ο γονιός να μπορέσει να παραλάβει τα παιδιά του, καθώς δεν θα λειτουργήσουν ολοήμερα σχολεία.

Το μέτρο θα είναι προφανώς σε ισχύ έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, όπως είπε, ενώ καθησύχασε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, διαβεβαιώνοντας πως θα εργαστούν κανονικά και την επόμενη χρονιά και «πιο ισόνομα», όπως σημείωσε.

Για το θέμα των κατασκηνώσεων, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε λίγες μέρες υπομονή για να γίνουν οι ανακοινώσεις.