Για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα σενάρια που ακούγονται για την απομάκρυνση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Βγήκε μία ανακοίνωση στη λογική του ότι δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να διαρρέονται ειδήσεις περί αλλαγής του υπουργού Οικονομικών ή περί αλλαγής της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, επειδή η θητεία του κ. Προβόπουλου λήγει το Μάιο. Αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί προβλήματα, ειδικά σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα. Είναι ενόψει της νέας άφιξης της τρόικας, είναι ενόψει της νέας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για την επόμενη περίοδο για τα χρηματοδοτικά και δημοσιονομικά κενά. Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να έχουμε ένα τέτοιο θέμα».

Πάντως, σε ερώτηση που του έγινε για το αν ο υπουργός Οικονομικών είναι καλός στο πόστο του, είπε: «Ο κ. Στουρνάρας εφαρμόζει και υλοποιεί την πολιτική που αποφασίζει η κυβέρνηση. Όπου ο κ. Στουρνάρας, κατά την άποψή μας, παίρνει πρωτοβουλίες με τις οποίες διαφωνούμε, κάνουμε προτάσεις».