Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει ζήτημα μείωσης μισθών στο δημόσιο

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών για τη ρύθμιση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:22
17/05/2020
Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει ζήτημα μείωσης μισθών στο δημόσιο
6
loading

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τα σενάρια περί μείωσης μισθών στο δημόσιο, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα», στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου έδωσε διευκρινίσεις και για τις ρυθμίσεις που καταθέτει αύριο στη Βουλή για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης σε επί πλέον κοινόχρηστους χώρους των Δήμων.

«Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη των θέσεων εργασίας και των επαγγελματιών. Να συνεχίσουν οι επαγγελματίες του χώρου να έχουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να προσφέρουν υπηρεσίες», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και σημείωσε ότι για τις ρυθμίσεις υπάρχει συμφωνία με την ΚΕΔΕ και έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτιμά ότι εντός της εβδομάδος οι Δήμοι θα λάβουν αποφάσεις μιας και τα καταστήματα ανοίγουν στις 25 Μαΐου, και επισήμανε ότι η αρμοδιότητα για την εφαρμογή των ρυθμίσεων ανήκει στους Δημάρχους, και στις αρμόδιες Επιτροπές των Δήμων. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δε, θα προέρχεται ύστερα από σχετική αίτηση του επαγγελματία.

Ειδικά για τις πεζοδρομήσεις ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης μελέτη για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας καθώς και στενή συνεργασία με την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση.

Αναφερόμενος στα σενάρια για μειώσεις μισθών στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος τα διέψευσε κατηγορηματικά και επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Κατηγορηματικά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω την Αξιωματική Αντιπολίτευση να κάνει πολιτική με βάση την αλήθεια και την πραγματικότητα και όχι παραγόμενα ψεύδη. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαπίστωσαν και σε αυτήν την κρίση ότι η κυβέρνηση είχε σχέδιο, συνεργάσθηκε πολύ καλά μαζί τους.

Προχωρήσαμε την ψηφιοποίηση του κράτους, την τηλεργασία, φτιάξαμε εναλλακτικά ωράρια, διευκολύναμε τους εργαζόμενους γονείς. Γνωρίζουν ότι από κοινού εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρει το δημόσιο καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και αισθάνονται σιγουριά ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης των μισθών τους».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι οι Δήμοι έχουν πληγεί οικονομικά στοδιάστημα της καραντίνας καθώς είχαν μηδενισθεί τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές. «Αυτό στέρησε τους Δήμους από ένα σημαντικό κεφάλαιο. Ήδη έχουμε αναγγείλει και τη Δευτέρα θα τεθεί σε εφαρμογή η πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης όλων των Δήμων της χώρας με 75 εκατ. ευρώ».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος υπάρχει κοινή Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ η οποία μελετά τις επιπτώσεις σε κάθε Δήμο και θα γίνονται οι ανάλογες παρεμβάσεις στήριξής τους. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Αυτοδιοίκηση μόνη της», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών. Ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να φορτωθούν οι δημότες αυξήσεις δημοτικών τελών, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές επιλογές και τις κατευθύνσεις του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης συνολικά, δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα. Στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τη στηρίζουμε με ένα γιγάντιο πρόγραμμα έργων 2,5 δις ευρώ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο θα δώσει 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και νέες αναπτυξιακές προοπτικές στους Δήμους και προοπτικές ποιότητας ζωής και ασφάλειας σε όλους τους πολίτες».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των καθαριστριών στα σχολεία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη προσοχή το θέμα της καθαριότητα στα σχολεία». Υπενθύμισε ότι πρόσφατα συναντήθηκε με τα σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα, αν και η αρμοδιότητα πληρωμής τους ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και ανήγγειλε σύσκεψη τις προσεχείς ημέρες μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα των καθαριστριών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Όταν έλεγε

  Ο Μητσοτάκης ότι το βάρος αυτής της κρίσης θα μοιραστεί στις πλάτες όλων, εννοούσε όλων εκτός αυτών που εργάζονται στο δημόσιο....

 2. avatar Αααααα

  Αυτοί που έκατσαν ,να κοπούν οι μισθοί ανάλογα όπως στο δημόσιο.φτανει ποια με το δημόσιο.......

 3. avatar Τι λες τώρα

  Μην πάτε και αγγίξετε το δημόσιο! Τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας! Τον πιο παραγωγικό και ανταγωνιστικό τομέα στον εργασιακό χώρο! Σαν τα σκυλιά δουλεύουνε βρε οι άνθρωποι, ολημερίς κι ολονυχτίς!!! Μηηη κάτω τα χέρια από το δημόσιο, θα σας κάνουνε ντα! Θεοδωρικάκο αύξηση να τους κάνετε βρε!
  Ακούς ΑΥΞΗΣΗ!

 4. avatar Τατιάνα Στεφανίδου

  Αν είναι απαραίτητο για να πληρωθούν οι δανειστές μας, να κόψετε μισθούς και συντάξεις.

 5. avatar Αλ. Τσιμπλας

  Κρίμα Κρίμα Κρίμα...

 6. avatar Συνταξιουχοι..!

  Δλδ,για τους συνταξιουχους υπαρχει?
  Μαύρο φιδι που θα σας φάει τοτε..!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει