Με σκληρή κριτική αντέδρασε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, στις εικόνες συνωστισμού από τα εγκαίνια της Πλατείας Ομονοίας ενώ χαρακτήρισε εκτός λογικής του πολιτικού μας συστήματος να παρεμβαίνει ένας υφυπουργός (και μάλιστα παρά τω πρωθυπουργώ) σε μια εν εξελίξει δίκη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6 και την εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με τους Στέφανο Δαμιανίδη και Αντώνη Οραήλογλου, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά: «Αν δούμε να πίνουν καφέ δύο άνθρωποι και δεν ανήκουν στη ΝΔ, θα γίνει μεγάλο θέμα, ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα, δεν τηρούμε τις αποστάσεις κτλ. Αν πάει ο κόσμος στην παραλία Θεσσαλονίκης να περπατήσει, μπορεί να απαγορεύσουν την κυκλοφορία ξανά, αν πάει ο κόσμος στην Κυψέλη ή την Αγία Παρασκευή το ίδιο. Αν έχουμε συγκέντρωση στην Ομόνοια με τον κ. Μπακογιάννη ή ένα φορτηγό με τραγουδιστές επάνω και μπάντα έξω από Μαξίμου, εκεί αναστέλλει ο κορονοϊός τη δράση του. Είναι πολύ συγκεκριμένες περιοχές, που αναστέλλει τη δράση του, μία περιοχή τέτοια είναι η περιοχή έξω από το Μαξίμου και όπου γίνεται φιέστα της ΝΔ».

Αναφερόμενος στο θέμα, που έχει δημιουργηθεί με την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου για την εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη, επεσήμανε πως «είναι έξω από λογική του πολιτικού μας συστήματος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σε δίκη σε εξέλιξη, να αναρτά προσωπικές του δήθεν απόψεις για την εισαγγελέα, αντί να ζητήσει συγνώμη. Υπάρχουν θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης, το κοινό αίσθημα είναι πολύ κοντά στη δήλωση της εισαγγελέως, το αν πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να εκφράζονται έτσι είναι άλλο θέμα» και πρόσθεσε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται κάτι τέτοιο, στους 10 μήνες της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Παράλληλα εκτίμησε ότι στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, «υπάρχει πλήρης αποτυχία τη ΝΔ να εμφανίσει την υπόθεση αυτό ως σκάνδαλο».