Στο Καστελόριζο βρέθηκαν για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Οι δύο υπουργοί μετέβησαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στη νησίδα Στρογγύλη όπου πραγματοποιήθηκε αγιασμός και αντάλλαξαν ευχές με τη φρουρά του νησιού. Ακολούθησε επίσκεψη στη νησίδα Ρω όπου κατατέθηκε στεφάνι στον τάφο της Κυράς της Ρω.

Οι δύο υπουργοί μετέβησαν το απόγευμα στη Ρόδο από όπου αναχώρησαν για την Αθήνα.

«Γιορτάσαμε σήμερα τα Θεοφάνεια εδώ στο ακριτικό Καστελόριζο, ένα σημείο με υψηλούς εθνικούς, πατριωτικούς και παραδοσιακούς συμβολισμούς», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Σήμερα ο ελληνισμός γιορτάζει την ημέρα του φωτός. Και το φως έχει έναν ανώτερο, σημαντικό, ευγενή συμβολισμό. Σημαίνει διαφάνεια, σημαίνει ειλικρίνεια, σημαίνει αλήθεια. Αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η πορεία των Ελλήνων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και στο τέλος θα λάμψει το αισιόδοξο φως ενός καινούριου αισιόδοξου μέλλοντος για την πατρίδα μας. Αυτό ευχόμαστε και για αυτό αγωνιζόμαστε», κατέληξε.