Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου και του εκκλησιαστικού κόσμου προκάλεσε η εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που ντύθηκε «παπά-Σούρας» σε τοπικό καρναβάλι της Καστοριάς.

Ο βουλευτής εμφανίζεται σε βίντεο του svouranews.blogspot.com ντυμένος ως «παπά Σούρας», να «κοινωνεί» τους περαστικούς και έτοιμος να «θάψει» το μνημόνιο. Μάλιστα πήγε να «κοινωνήσει» τη βουλευτή της ΝΔ Μαρία Αντωνίου.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος προέτρεψε το ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει το βουλευτή και όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», ενώ έκανε λόγο για «απαίσια βλάσφημη κατάσταση, ζήτημα ηθικό».

«Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιούμε τα μυστήρια της εκκλησίας. Να κάνει μετάνοια και μπορεί να συγχωρηθεί. Το κόμμα του ας κάνει ό,τι θέλει», είπε ακόμη ο Άνθιμος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr.
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής, εμμένει στη θέση πως η «μικρή μερίδα ιερέων» αντέδρασε, επειδή ο ίδιος επέλεξε να ντυθεί παπάς στο καρναβάλι όπως κάνουν πολλοί απλοί πολίτες.

«Όμως η αντίδραση δεν πυροδοτήθηκε προς κάποιον από τους πολλούς πολίτες που ντύνονται ιερείς στα καρναβάλια, αλλά προς έμενα λόγω της βουλευτικής ιδιότητας μου» σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος που τονίζει πως «αυτό γεννά ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο προκύπτει από την στρεβλή λογική της εκκλησίας, πως έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει σε ζητήματα που έχουν, κατά την εκτίμηση της, πολιτικές προεκτάσεις και μάλιστα να προσπαθεί να διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις».

Δείτε το βίντεο από το επίμαχο περιστατικό…

Και η αντίδραση του Μητροπολίτη Άνθιμου…