Νέα σενάρια πρόωρων εκλογών λόγω κορονοϊού ή κορονο-ανασχηματισμού, νέα διάψευση από την κυβέρνηση: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε σχετικά στο πλαίσιο του briefing και για άλλη μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες καλοκαίρι ή φθινόπωρο, καθώς και αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο κ.Πέτσας σημείωσε πάντως ότι η αξιολόγηση των υπουργών δεν σταματά και είναι συνεχής, καθώς άλλωστε με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος έχει θεσμοθετηθεί σε εξαμηνιαία βάση.

«Από την άλλη αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα ενδεχομένων ανασχηματισμών ή πρόωρων συγκινεί τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους» πρόσθεσε χαριτολογώντας και δήλωσε:

«Στο μυαλό του πρωθυπουργού δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές ή ανασχηματισμό»

Παρόλα αυτά τα σενάρια φουντώνουν και όχι μόνο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βλέπει κάλπες τον Ιούλιο, αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ όπου έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές για πρόωρες εκλογές με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις όσον αφορά στην οικονομία, καθώς έρχεται ύφεση και δη μεγάλη λόγω κορονοϊού.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις εξορμήσεις στην Αττική (την περασμένη εβδομάδα στο Παγκράτι, σήμερα στον Υμηττό) και από τις 18 Μαϊου οπότε θα αρθούν οι περιορισμοί στις εκτός νομού μετακινήσεις, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και στην περιφέρεια, αναμένεται δε να ρίξει νερό στο μύλο της σεναριολογίας.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι το καλοκαίρι είναι πολύ νωρίς και επίφοβο για εκλογικούς αιφνιδιασμούς και η εισήγηση για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με «μοντέλο Τσιόδρα- Χαρδαλιά» δηλαδή με περισσότερους «τεχνοκράτες» και μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά και με πολιτικά πρόσωπα νεότερης γενιάς. Εάν όμως ο πρωθυπουργός ήθελε στη συνέχεια να πάει σε εκλογές, υπάρχει και η άποψη ότι θα έπρεπε να κάνει ανασχηματισμό προεκλογικών ισορροπιών.