Βουλευτές θα ζητήσουν να τοποθετηθεί πλεξιγκλάς και πάνω από τα κεφάλια όσων ανεβαίνουν στο βήμα της Ολομέλειας

Το σκεπτικό του μέτρου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:36
29/04/2020
Βουλευτές θα ζητήσουν να τοποθετηθεί πλεξιγκλάς και πάνω από τα κεφάλια όσων ανεβαίνουν στο βήμα της Ολομέλειας
5
loading

Η πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να τοποθετηθεί πριν από λίγο καιρό στο βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου πλεξιγκλάς μπροστά, δεξιά και αριστερά από τον ομιλητή, βρήκε σύμφωνα τα μέλη του Σώματος από όλα τα κόμματα.

Το σκεπτικό ήταν ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύονται από τον κορονοϊό οι πρακτικογράφοι που κάθονται ακριβώς από κάτω, αφού το πλαστικό τζάμι που μπήκε αποτρέπει την εκτόξευση σταγονίδιων από κάποιον υπουργό ή βουλευτή που θα μπορούσε να είναι μολυσμένος με τον Covid-19.

Το μέτρο άρεσε ακόμη και στον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα που την πρώτη φορά που το είδε από κοντά έδωσε δημόσια συγχαρητήρια σε όσους το σκέφτηκαν. Μάλιστα το πλεξιγκλάς όπως τυχόν έχετε δει, καθαρίζεται από υπάλληλο της Βουλής με αντισηπτικό κάθε φορά που εναλλάσσεται στο βήμα κάποιος ομιλητής.

Τώρα μαθαίνουμε ότι κάποιοι βουλευτές είναι έτοιμοι να ζητήσουν από τον κ. Τασούλα μια ακόμη μέριμνα. Να τοποθετήσει πλεξιγκλάς και πάνω από τα κεφάλια των ομιλητών γιατί και αυτοί κινδυνεύουν με τη σειρά τους από τα σταγονίδια των μελών του προεδρείου που βρίσκονται από πάνω. Με άλλα λόγια ζητείται το βήμα του Κοινοβουλίου να είναι πλήρως προστατευμένο και περίκλειστο τέσσερις από τις πέντε πέντε πλευρές του.

Σημειωτέον ότι η απόσταση μεταξύ ομιλητή και προεδρεύοντα της συνεδρίασης είναι πολύ πιο κοντινή απ' αυτή μεταξύ ομιλητή και πρακτικογράφων και σίγουρα πολύ κάτω από τα δύο μέτρα. 

Γ. Σαρρής

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Είναι για άλλο σκοπό

  Για να μην τρώνε ντομάτες και παπούτσια (βλέπε Bush)

 2. avatar Σκέτος

  Οταν η εκφραση:\" σταζει η γλωσσα του φαρμακι\", γίνεται πραγματικότητα.

 3. avatar Άντε αυτά τα ανθρωπάκια

  Που φοβούνται τα μικρόβια και τον ιό να πάνε να τα βάλουνε αν χρειαστεί με τον Ερντογάν. Είμαστε για λύπηση

 4. avatar Estiatoras

  Στο φυσικό τους χώρο θα είναι. Ούτως ή άλλως σε γυάλα βρίσκονται.

 5. avatar True

  Υπερεργασια και μεγάλη ταλαιπωρία για τον υπάλληλο της βουλής που μόνο με 3000 το μήνα κουβαλούσε τα νερά και τώρα τον βάζετε να καθαρίζει και τα πλεξιγκλάς? Είστε γελίοι όλοι εκεί μέσα που θέλετε και προστασία. Κομμάτια ο υπάλληλος πάνω κάτω. Τον έχετε λιώσει και πως θα ζήσει την οικογένεια του με τόση δουλειά και τα ψίχουλα που τον δίνεται. Αντε ρε στο διάβολο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει