Η πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να τοποθετηθεί πριν από λίγο καιρό στο βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου πλεξιγκλάς μπροστά, δεξιά και αριστερά από τον ομιλητή, βρήκε σύμφωνα τα μέλη του Σώματος από όλα τα κόμματα.

Το σκεπτικό ήταν ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύονται από τον κορονοϊό οι πρακτικογράφοι που κάθονται ακριβώς από κάτω, αφού το πλαστικό τζάμι που μπήκε αποτρέπει την εκτόξευση σταγονίδιων από κάποιον υπουργό ή βουλευτή που θα μπορούσε να είναι μολυσμένος με τον Covid-19.

Το μέτρο άρεσε ακόμη και στον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα που την πρώτη φορά που το είδε από κοντά έδωσε δημόσια συγχαρητήρια σε όσους το σκέφτηκαν. Μάλιστα το πλεξιγκλάς όπως τυχόν έχετε δει, καθαρίζεται από υπάλληλο της Βουλής με αντισηπτικό κάθε φορά που εναλλάσσεται στο βήμα κάποιος ομιλητής.

Τώρα μαθαίνουμε ότι κάποιοι βουλευτές είναι έτοιμοι να ζητήσουν από τον κ. Τασούλα μια ακόμη μέριμνα. Να τοποθετήσει πλεξιγκλάς και πάνω από τα κεφάλια των ομιλητών γιατί και αυτοί κινδυνεύουν με τη σειρά τους από τα σταγονίδια των μελών του προεδρείου που βρίσκονται από πάνω. Με άλλα λόγια ζητείται το βήμα του Κοινοβουλίου να είναι πλήρως προστατευμένο και περίκλειστο τέσσερις από τις πέντε πέντε πλευρές του.

Σημειωτέον ότι η απόσταση μεταξύ ομιλητή και προεδρεύοντα της συνεδρίασης είναι πολύ πιο κοντινή απ’ αυτή μεταξύ ομιλητή και πρακτικογράφων και σίγουρα πολύ κάτω από τα δύο μέτρα. 

Γ. Σαρρής