«Έχετε πάρει γενόσημα; Γιατί σας βλέπω… ενθουσιασμένο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων.

«Όσα, περί “γενόσημων”, είπε εναντίον μου ο κ.Βενιζέλος, δείχνουν το ήθος του ανδρός, αλλά και την γνώμη του για τo θέμα», σχολίασε σήμερα μέσω Twitter ο κ. Παπαδημούλης.

Η κόντρα άρχισε χθες όταν στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο θέμα του νόμου που είχε ψηφιστεί το 2010 επί υπουργίας του και ο οποίος προέβλεπε την παραλαβή των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων (μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μόνο το ένα), την παραγγελία ακόμη δύο ομοίου τύπου και την πώληση του Σκαραμαγκά από την γερμανική HDW στον Λιβανέζο Ισκαντάρ Σαφά.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο νόμος του 2010 είχε υπερψηφιστεί από μια ευρύτατη πλειοψηφία, μεταξύ των οποίων και από βουλευτές του ΛΑΟΣ οι οποίοι-κατά τον υπουργό Εξωτερικών- σήμερα είναι ενταγμένοι στη ΝΔ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Εδώ θέλει χειροκρότημα», σχολίασε από τα βουλευτικά έδρανα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Έχετε πάρει γενόσημα; Γιατί σας βλέπω… ενθουσιασμένο», του είπε ο κ. Βενιζέλος γελώντας.