Την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση αμφισβητώντας τα στοιχεία της ελληνικής πλευράς που δείχνουν ότι το μέτρο απέδωσε.

Το θέμα εξετάσθηκε στη συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως η ελληνική πλευρά επιμένει στη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% καθώς τα στοιχεία που διαθέτει δείχνουν ότι η μείωση ήταν επωφελής .

Στην ίδια συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με το φόρο ακινήτων με την πλευρά των δανειστών να επιμένουν στην άποψη ότι τα έσοδα που έχει υπολογίσει η κυβέρνηση θα είναι τελικά λιγότερα από αυτά που θα εισπραχθούν με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό κενό του 2014 να διευρύνεται .

Το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών θα απασχολήσει την αυριανή απογευματινή συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δυο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για το προαπαιτούμενο που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης του 1 δις. ευρώ.