Αλέξης Τσίπρας: Επί της αρχής δεν είναι σωστό να λέμε ότι θα λογαριαστούμε – Καταγγελίες για υγειονομικό υλικό στη μαύρη αγορά

«Στηρίζουμε αλλά δεν σιωπούμε»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:47
08/04/2020
Αλέξης Τσίπρας: Επί της αρχής δεν είναι σωστό να λέμε ότι θα λογαριαστούμε – Καταγγελίες για υγειονομικό υλικό στη μαύρη αγορά
54
loading

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις για τις πρωτοφανείς συνθήκες που ζει η χώρα με την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι μια δύσκολη μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Δεν έχει μεγάλο νόημα τα κόμματά να ερίζουν αλλά να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ενώ όμως εμφανίστηκε συναινετικός ως προς την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, πήρε σαφείς αποστάσεις όσον αφορά την οικονομική της πολιτική υπογραμμίζοντας ότι «όλη η Ευρώπη επιδοτεί την εργασία, στην Ελλάδα επιδοτούν την ανεργία και τις απολύσεις». «Πουθενά στην Ευρώπη δεν επιδοτούν την ανεργία όπως κάνει εδώ ο κ. Βρούτσης, επιδοτούν την εργασία, μπορεί να μην δίνουν το 100% όπως προτείνουμε εμείς, αλλά δίνουν το 90%, το 80%, το 70%«, είπε, υπογραμμίζοντας ότι συνεπώς υπάρχει και ζήτημα ποιότητας μέτρων.

«Έχουμε μια μεγάλη αδυναμία. Και αυτή είναι το ΕΣΥ το οποίο συρρικνώθηκε για πάρα πολλά χρόνια. Και περισσότερο την περίοδο των μνημονίων. Ξεκινάμε από μία μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο να ζητήσει κάποιος να καλυφθούν τα κενά μέσα σε ενάμιση μήνα. Ως κυβέρνηση καταφέραμε να ισορροπήσουμε και δεν είχαμε μειώσεις αλλά 19.500 προσλήψεις. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ελλείψεις σίγουρα υπάρχουν και είναι μεγάλες. Το κρίσιμο δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους. Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε 2 φορές στο υπουργείο για να συναντήσει τον Βασίλη Κικίλια και να του δειξει τους τρόπους εκείνους που αυξηθούν οι κλίνες για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Η στάση μας δεν μπορεί να κριθεί από ψήγματα κριτικής που είναι απαραίτητα. Στηρίζουμε αλλά δεν σιωπούμε. Επί της αρχής είναι σωστό να λέει κανείς ότι δεν είναι τώρα η ώρα για να λογαριαστούμε. Δεν θα ξεχάσει όμως κανείς τα «Γερούν γερά», την ώρα μια άλλης κρίσης»

Στη συνέχεια μίλησε και για τον πρώην σύμβουλό του λέγοντας ότι «ο Καρτερός δημοσιογραφεί 40 χρόνια. Σήμερα δεν έχει θεσμικό ρόλο. Οι δημοσιογράφοι έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε την άποψη σας. Και μπορεί να ασκήσει κριτική ξεπερνώντας τα όρια της γραμμής του κόμματος. Δεν θα ασκούσα κριτική στον Τσιόδρα τώρα αλλά ασκώ κριτική στην κυβέρνηση.

Μακάρι να έχουμε επιτυχία. Το εύχομαι να πετύχει η κυβέρνηση στη μεγάλη μάχη. Η μάχη αφορά την κοινωνία. Είναι λίγο νωρίς να προεξοφλήσουμε τι πετύχαμε. Έχουμε καταφέρει να έχουμε χαμηλό αριθμό νεκρών. Παραλήψεις υπάρχουν και τις επισημαίνουμε».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Έχουν περάσει 45 μέρες από το πρώτο κρούσμα. Δεν γίνεται να υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έπρεπε πρώτη προτεραιότητα να ήταν ο εφοδιασμός των υλικών που όπως ξέρετε υπάρχουν στη μαύρη αγορά. Υπάρχουν καταγγελίες ότι συμπολίτες μας αγοράζουν τα υλικά σε 2 και 3 φορές πάνω από την αξία τους.

Δεύτερον έπρεπε να έχουν ήδη γίνει οι προσλήψεις. Είναι εκατοντάδες οι επικουρικοί γιατροί που δίνουν μάχη και δεν είναι μόνιμοι. Ηθική υποχρέωση η μονιμοποίησή τους. Δεν αρκεί να χειροκροτούμε αλλά να τους στηρίξουμε.

Τέλος πρέπει να γίνουν τεστ κυρίως για τα αβοήθητα περιστατικά. Είχαμε δύο ανθρώπους που πέθαναν στα σπίτια τους γιατί ο ΕΟΔΥ τους είπε να μείνουν εκεί.

Για το «θα λογαριαστούμε» που φέρονται να είπαν δημοσίως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα τέτοιο εποικοδομητικό κλίμα από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει να μεγιστοποιούμε επί μέρους περιστατικά αλλά να δούμε την γενική εικόνα. Την πρώτη ευθύνη για να διατηρηθεί το πλαίσιο της συνεννόησης το έχει η κυβέρνηση, την ευθύνη για να διατηρηθεί το κλίμα συναίνεσης το έχει η αντιπολίτευση. Η στάση της αντιπολίτευσης και όχι μόνο της αξιωματικής, δεν έχει να κάνει τίποτε με το κλίμα που υπήρχε όταν ήταν στην αντιπολίτευση η ΝΔ, σε λιγότερο κρίσιμες καταστάσεις. Στην αντιπολίτευση θα πρέπει να πιστωθεί ότι το να θεωρεί ότι πρέπει να περάσει αυτή η μπόρα για να αρχίσει η πολιτική αντιπαράθεση είναι θετική στάση».

Κλείνοντας είπε ότι «επί της αρχής τώρα δεν είναι η ώρα να λογαριαστούμε, είναι η ώρα να στηρίξουμε». Όσο για την ανάρτηση της κ. Βουνάτσου την αποδοκίμασε η Νομαρχιακή Οργάνωση Λέσβου. 

Αν δεν λειτουργήσουμε έγκαιρα θα μπούμε σε περιπέτεια στην οικονομία

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε: «Αν δεν λειτουργήσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, όπως στο υγειονομικό σκέλος, θα μπούμε σε μία νέα κρίση και μία νέα μεγάλη περιπέτεια για τον ελληνικό λαό. Διεθνώς όλοι μιλούν για μία κρίση που για το τρέχον έτος θα είναι μεγαλύτερη από του 2008. Είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού που οδήγησαν στην έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018...Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα που είναι τα 37 δισ. που είναι το μαξιλάρι ασφαλείας. Σήμερα έχουμε μία μεγάλη κρίση και πρέπει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση μέρος από αυτό το μαξιλάρι.

Πέρα από τα 37 δισ. που αφήσαμε -και ήταν η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση δεν βρήκε άδεια ταμεία- τα 16,5 είναι κλειδωμένα για τις αποπληρωμές του χρέους. Είναι διαθέσιμα τα 21 δισ. 'Αλλα τόσα είναι διαθέσιμα από τις επιστροφές των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών, συν τα 12 που έχουμε την δυνατότητα από την ρευστότητα της ΕΚΤ. 'Αρα είναι διαθέσιμα συνολικά περίπου 50 δισ...Εμείς προτείνουμε να διατεθούν τα μισά και προκρίνουμε ένα διαφορετικό σχέδιο από της κυβέρνησης με ποσοτικά και ποιοτικά. Εμείς λέμε να διατεθούν 14 δισ ζεστό χρήμα για να καλυφθεί το εισόδημα εργαζομένων και επαγγελματιών να πάρουν όλοι το ένα δωδέκατο ανά μήνα του περυσινού δηλωμένου εισοδήματός τους. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε την ανάγκη να μην εκτοξευθεί η ανεργία και ταυτόχρονα απαλλάσσουμε τις επιχειρήσεις από το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος«.

«Θα περίμενα η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με λιγότερη αλαζονεία τις προτάσεις της αντιπολίτευσης»

«Η λογική του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν την ύφεση, να διατηρήσουμε την προσφορά και τη ζήτηση στα επίπεδα του Φλεβάρη ώστε όταν επανεκκινήσει η οικονομία να είναι από καλύτερη βάση» τόνισε.

Σχολίασε ότι θα περίμενε από την κυβέρνηση «να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και λιγότερη αλαζονεία τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως όταν γίνονται από ανθρώπους που είχαν στα χέρια τους την ευθύνη της οικονομίας σε πολύ δύσκολες στιγμές και κατάφεραν αυτό που δεν κατάφερε το παλιό πολιτικό σύστημα, να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια». Χαρακτήρισε "αδιανόητο" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο «κάνοντας εσκεμμένη σύγχυση με τους αριθμούς», λες και είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών "κανένα μαθητούδι του πρώτου έτους της ΑΣΟΕΕ».

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι το μυαλό πολιτικών δυνάμεων είναι σε ποσοστά και πολιτικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας»

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και αν φοβάται εκλογές το Φθινόπωρο, ο κ. Τσίπρας είπε πως δεν μπορεί να σκεφτεί ότι σ' αυτές τις έκτακτες συνθήκες ότι το μυαλό των πολιτικών δυνάμεων είναι στην προσμέτρηση δημοτικότητας και ποσοστών, πόσο δε μάλλον σε πολιτικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας. «Αν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, θα υποστεί τεράστια πολιτική ζημία, δεν θα του συγχωρήσει ο λαός. Έχει μια νωπή λαϊκή εντολή, πρέπει να πει με ποιο σχέδιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και από που αντλεί αυτή την ψευδαίσθηση αυτάρκειας ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του», είπε. Σημείωσε ότι «προέχει να δράσουμε έγκαιρα για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και για να μην μπούμε σε εθνικές περιπέτειες». Σχολίασε ωστόσο πως "αν η συζήτηση περί εσπευσμένων εκλογών έχει να κάνει με το ότι κάποιοι διαισθάνονται ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την οικονομική κρίση, θα μας φέρει σε τέτοιες περιπέτειες και σπεύδουν να προτείνουν εκλογές για να μην ξέρει ο λαός τον λογαριασμό, να ξέρουν ότι δεν κρύβονται οι προθέσεις και οι εξελίξεις».

«Κοντόφθαλμη η λογική των Βορείων, διακυβεύεται η συνοχή της ΕΕ»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε υπαρξιακού χαρακτήρα διλήμματα" και πως "ακόμα κι αν έχουμε αύριο μια κατάληξη, το πλαίσιο αυτής της κατάληξης, απ' ό,τι φαίνεται, δεν είναι καθόλου επαρκές για να αντιμετωπιστεί το μέγεθος της κρίσης". Διότι, όπως είπε, όταν η ΕΚΤ και το οικονομικό τμήμα της Κομισιόν μιλάνε για την ανάγκη χρηματοδότησης με 1,5 τρισ. ευρώ και το πακέτο που πάνε να συμφωνήσουν δεν ξεπερνά τα 500 δισ. και δεν υιοθετούν την αμοιβαιοποίηση του χρέους και αφήνουν ανοικτό οι χώρες που θα προσχωρήσουν στη βοήθεια, να χρειαστούν μνημόνια, τότε το μήνυμα που δίνεται στις αγορές είναι εξαιρετικά αρνητικό». Χαρακτήρισε κοντόφθαλμη τη λογική των Βορείων και κυρίως της Γερμανίας και της Ολλανδίας, σημειώνοντας ότι τους επόμενους μήνες διακυβεύεται η ίδια η συνοχή της ΕΕ.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

54
σχόλια
 1. avatar βρε ουστ!!!

  αλέξης, όπως πάντα σκέτη [...]!

 2. avatar dekatesera

  ΟΥΥΥΥΥΣΤ ΨΕΥΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ. ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΩ ΑΛΛΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΦΑΓΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ [...] ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ ΚΙΦΗΝΕΣ

 3. avatar Εγώ πάλι

  Αλέξη, προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ανεπιτυχώς βεβαίως βεβαίως..γιατί ορισμένοι από εσάς είναι κάφροι, και όσο να προσπαθείς εσύ, θα σε εκθέτουν ....

 4. avatar ΚΑΛΑ ΡΕ…… ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ;

  ΓΙΑΤΙ [...] ΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ....ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΟΥ
  ΡΗΜΑΞΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
  ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΣ
  ΤΗΝ ΕΚΑΨΕΣ
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ [...]ΣΟΥ ΠΟΥ ΞΑΜΟΛΗΣΕΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ (ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΠΑΛΙ [...]

 5. avatar Αααααα

  Αερολογιες και κοστολογημενα προγράμματα ως συνήθως.ο μπαρουφακης και ο αψυς κρητικός έλειπαν.αφου ξέρει το τρόπο να αυξήσει τις κλίνες γιατί δεν έκανε επί ΣΥΡΙΖΑ και μειώθηκαν μάλιστα;
  Τι 32%που πήρε είναι από ποιους; Αργοσχολους δημόσιους πχ ΕΡΤ μαύρε αυτοί πληρώνονται και συ παίρνεις τα τρία.και πολλοί πολλοί τετοιο.εμεις οι ιδιώτες γιατί να το ξαναψηφίσουμε; Να. Βάλει άλλους 29νεους φόρους ;να συνεχίσει την καταστροφή; Α και 250επΙρνες επί ΣΥΡΙΖΑ.ξαναψηφησε τον να κάνει διακοπές στα κότερα των λίγων και με τα λεφτά μας διακοπές στο Παρίσι και τις μαλβιδες με το τζετ.σε ποιο σχολείο πάνε τα παιδιά του; ιδιωτικό μπα φεικ νεα είναι.

 6. avatar spyrospeiratis

  ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ [...] ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΡΕΦΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΡΙΞΕ 4 ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
  2019 ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ 2% ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020 ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΟ 2% ΜΕ ΤΙΣ [...]-ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΤΑΧΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.

 7. avatar Τσιπρακο τελείωσες

  Σαν να ξέχασες
  Πως πέρναγες την τελευταία στιγμή
  σοριδον τα νόμοσχεδια για να βολέψεις και να ευχαριστήσεις , αψηφώντας το γενικό καλό
  Τώρα κόπτεσαι για τους Έλληνες
  Καλό κατήφορο

 8. avatar O πολύτεκνος.

  Γελάσαμε πολύ με τον πινόκιο . Όλη η αγαπημένη οικογένεια εν μέσω συνωστισμού 13 ατόμων και με άφθονα χύμα τυρογαριδάκια και καραμούζες, γιορτάσαμε με την ψυχή μας τον μεγάλο αυτό κωμικό.

 9. avatar Γεροτσολιας

  Εγραψα και πιο κατω , ποσα πηρε το καναλι; Γεροτσολιας

  1. avatar Ρωτα

   τον πρωθυπουργό . Αυτος ξερει ακριβως ποσα .

   1. avatar Γεροτσολιας

    Ο Κουλης τον αναγκασε να παει και που σαι ακομα! Γεροτσολιας

 10. avatar μην απορείς, τα παλληκάρια της δεξιάς αγαπούν το κανονικό-το αυθεντικό θέατρο…αναγουλιάζουν με τους δήθεν-τους αποδεδειγμένα υποκριτές, ψεύτες

  [...]..δεν βλέπουν κακοπαιγμένες κωμωδίες - άν κατάλαβες...

 11. avatar Πίναμε και η Θάλασσα στέρευε

  .....Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε υπαρξιακού χαρακτήρα διλήμματα......

  τα οποία μπορεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει,αφού πρώτα όμως βρει λύσεις στα δικά του -

 12. avatar KALAXAS

  Φρέσκια δημοσκόπηση μετά την παρουσία Τσίπρα στον Χατζηνίκο!
  Μωυσής 99%!!

  Το σπουδαιότερο όμως είναι πως άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες θέλουν τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό!

 13. avatar SSSSSSS

  Αν θέλει εκλογές Μητσοτάκης με την υπόλοιπη συμμορία , ανοιχτός ο δρόμος...

 14. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  Δεν εχει καταλαβει ο Μητσοτακης οτι πεινα του χρεοκοπημενου Ελληνα απο την μια και τα αδικαιολογητα εξοδα (μοιρασμα εκατ.ευρω) που κανει θα πεσει τοσο χαμηλα η ΝΔ στις εκλογες που θα κανει χρονια να σηκωσει κεφαλι σε εκλογες!!!
  Ο Συριζα με τοσο προπαγανδα πηρε 32%....η ΝΔ τι νομιζει οτι αυτοι θα φορανε γραβατε και τρωνε τα λεφτα σε βασιλοπιττες και αλλες μαμακιες και ο Ελληνας θα παιρνει 250 ευρω μισθο??? χα
  Θα το δουμε αυτο .... Κυριακη κοντη γιορτη!!!

  1. avatar βρε ουστ!!!

   όπως έλεγε και η μάννα μου, είσαι μακριά νυχτωμένος....

  2. avatar criskalts

   χαχαχαχαχαχαχαχα

 15. avatar Μαργαρίτα Π

  Δεν αντέχω να βλεπω αυτόν τον [...],το ψέμα η υποκρισία η κουτοπονηριά ,τα αξιοζήλευτα !!προσοντα του,καφενόβιος πλέον υποσχεται λαγους με πετραχειλια,φτύνει μέσα από τα λόγια του ,κάθε φορά που εμφανίζετε,πρέπει να τον στείλουμε στον αγύριστο μια για πάντα.

 16. avatar θομπ.

  Ποιο καθαρά δεν μπορούσε να το πει. Αν ο μέσος νεοέλληνας ψηφοφόρος βλέπει ακόμα τον Κυριάκο ως Μωυσή, επειδή έτσι τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ που τσίμπησαν το ζεστό χρήμα, ας ετοιμάζεται να δει και τον Χριστό φαντάρο μετά τις επόμενες εκλογές.

 17. avatar Hλίας Κ.

  Χατζηνίκ - Τσιπρας ......0-7.....
  Πως λεμε : Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0!!!!

 18. avatar jefferson

  Τσίπρας: Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε οικονομικό απόθεμα σε σχέση με
  την Ιταλία, Ισπανία κλπ επειδή για πρώτη φορά μια κυβέρνηση αφήνει στην
  επόμενη 37 δις. Υπάρχουν περίπου 50 δις διαθέσιμα. Πρέπει να στηριχτεί η
  οικονομία και εργαζόμενοι, εργοδότες ΤΩΡΑ τουλάχιστον με τα 26 δις. Τα
  υπόλοιπα μένουν για στηριχτεί κι αργότερα η οικονομία.
  Η αποτελεσματική οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε το 2015-
  2019.. Η ΝΔ από θετική ανάπτυξη 2,8% μόλις παρέλαβε,την πήγε στο 1%.
  Ποτέ δε στήριξε η ΝΔ τόσο αποτελεσματικά τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβερνηση
  όπως κάνουμε εμείς σήμερα..
  Αντίθετα η ΝΔ σαν αντιπολίτευση έσκαβε κάθε μέρα τον τάφο της κυβέρνησης Σύριζα!.

  1. avatar Από 35 τα πήγατε 37 τώρα 50 δις

   Τελικά πρέπει να μας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ ίσα με 100 δις θα αρχίζουμε να δανείζουμε και τους Ευρωπαίους τώρα
   Κόψε την αυγή τον βαξεβανη και την εφσυν σας έχουν κάψει τον εγκεφαλο

 19. avatar tboni2

  Οτι και να πουμε ειναι παντα λιγο ,οταν μιλαει ο Αλεξης...Εφτασε ο πονηρος δημοσιογραφος και οπως ειπε \"προσυπεγραψε\" τις δυο τελευταιες προτασεις του Τσιπρα...Αυτο βεβαιως καταδεικνυει και κατι αλλο....Υπαρχει ενα συντηρητικο-μη αριστερο αν θελκετε- κοινο,που χωρις να εχει ιδεολογικο προσανατολισμο προς τα αριστερα,αντιλαμβανεται οτι το νεοφιλελε μοντελο που κυριαρχει τα τελευταια 30 χρονια εχει ξοφλησει,οπως εχει ξοφλησει το παλιο πολιτικο συστημα της Ελλαδας...
  Οταν καποιος μπορει και συγκεντρωνει ακροατες και περαν του πολιτικου του χωρου,δεν μπορει παρα να εχει λαμπρο μελλον..

 20. avatar Θορπ.

  Σύντροφοι τον τρέπουν προς ατραπό φυγή από την στενωπό που έχει περιέλθει από την ανεπάρκεια που τον διακρίνει !
  Τοιαῦτά τινα ἀνελογίζετο ὁ πτωχὸς αἰπόλος, ὁ βόσκων ὀλίγας αἶγας εἰς τὸ κατάμερον τῶν Τριῶν Σταυρῶν καὶ ἀνήρχετο δρομαίως τὴν ἰδίαν ἀτραπόν, δι\' ἧς εἶχε κατέλθει εἰς τὸ φρούριον. (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Ο φτωχός άγιος) ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει