Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:23
07/04/2020
Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας
1
loading

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΚΤ να αποδεχτεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο στο ευρωσύστημα, κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα στην οικονομία» αναφέρει στο λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δρώντας αποφασιστικά και με ένα συγκεκριμένο οικονομικό σχέδιο, η Ελλάδα θα βγει ακόμα πιο δυνατή μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ θα δέχεται κατ΄ εξαίρεση ελληνικά ομόλογα (καθόσον δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια) σε Πιστωτικές πράξεις του Ευρωσυστήματος.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι το δεύτερο κατά σειρά στοχευμένο μέτρο που λαμβάνει για την Ελλάδα η ΕΚΤ μετά την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγορών (PΕΕP ), για την βοήθεια των ελληνικών τραπεζών και την διατήρηση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Η ΕΚΤ υιοθετεί όπως αναφέρει η ίδια μια πρωτοφανή δέσμη μέτρων διασφάλισης προς να αμβλύνουν την ένταση των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ η EKT με τις αποφάσεις της διευκολύνει την χορήγηση δανείων με εγγυήσεις, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά για τη διάρκεια της πανδημίας και θα επανεξεταστούν, πριν από το τέλος του 2020.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Νίκος.

    Γκαντέμης για όλη την ανθρωπότητα αλλά λωλόφαρδος για τον εαυτό του. Η Ευρώπη πήγε γ..... την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όμως κατάφερε να αναμορφώσει την οικονομία και νσ μας βγάλει από το μνημόνιο. Για τον Κούλη ανοίγουν οι κρουνοί της ΕΚΤ που θεωρεί τα ομόλογα \"σκουπίδια\" της Ελλάδος ως ισάξια των ομολόγων της Γερμανίας!
    Αν αυτό δεν είναι λωλοφαρδία τότε τι είναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει