Μιχαηλίδου: Υλοποιείται με επιτυχία η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

«Οι ωφελούμενοι ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:26
07/04/2020
Μιχαηλίδου: Υλοποιείται με επιτυχία η κατ' οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ
6
loading

Έπειτα από σχετική επιστολή που απέστειλε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, έχει ξεκινήσει ήδη στους περισσότερους δήμους της χώρας η κατ' οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ, ταυτόχρονα, σε πολλούς δήμους έχουν πολλαπλασιαστεί και τα σημεία διανομής.

Η κ. Μιχαηλίδου πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος στους δήμους και τις δημοτικές κοινότητες της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στους περισσότερους δήμους της χώρας, οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για την κατ' οίκον διανομή με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα και, στη συνέχεια, ειδικά συνεργεία των δήμων αναλαμβάνουν να κάνουν τις παραδόσεις τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής. Στην προσπάθεια για την κατ' οίκον διανομή συντρέχουν και εθελοντές, μέσω διαφόρων προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης ιδιωτικών εταιρειών.

Η κ. Μιχαηλίδου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε σχετικά:

«Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, σχετικά με την άμεση ανταπόκριση σχεδόν όλων των δήμων στην παρότρυνση που απευθύναμε για κατ' οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι''.

Η διανομή των τροφίμων κατ' οίκον πραγματοποιείται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, μετά από έγκαιρη τηλεφωνική ενημέρωση, μέσω γραπτών μηνυμάτων και χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τους δικαιούχους. Υπενθυμίζουμε πως, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, λόγω των έκτακτων συνθηκών, το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ έχει εφέτος υλοποιηθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες διανομές σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο. Όλοι μαζί, υπουργείο, δήμοι, επαγγελματίες και εθελοντές, διασφαλίζουμε την ομαλή συνέχιση των προνοιακών υπηρεσιών με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία όλων μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Σπύροs από πειραιά

  Nαι,συμφωνώ, η υφυπουργόs είναι και το πρώτο μωρό.Έκανε και κάτι σωστό ο Μητσοτάκηs.Θα ήθελα να ανακοινώνει αυτή τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων αντί να βλέπω τον αχώνευτο το Χαρδαλιά που μου φοράει και τα γυαλιά τηs πρεσβυωπείαs λίγο κατεβασμένα.

 2. avatar Οτι πει το γλομενακι

  Τι μωρο ειντουτο και πως γκεγκεναυτο;

 3. avatar ΤΕΒΑ να’ναι;

  Χωρίς κρέας και τυροκομικά παρακαλώ. Δεν μπορούν να τα μοιράσουν αυτά...κλαίω
  πραγματικά άχρηστοι!!!

  1. avatar Είσαι ευεργετηθείς του ΤΕΒΑ τρολ;

   Θέλεις να αποδομήσεις και βρίσκεις να πεις. Αν διάβαζες προσεκτικότερα, θα παρατηρούσες ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η διανομή κατ\' οίκον γίνεται καλύτερα από πέρισυ τέτοια εποχή. Γι\' αυτό μώκο. Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος.

   1. avatar Εισαι εγκαθετος

    Τι λες ρε, με γνωρίζεις και με χαρακτηρίζεις ως τρολ;
    Είσαι αξιολύπητος και μωρόμυαλος
    Για τον Μάρτιο δεν πήραμε την βοήθεια και για τον Απρίλιο δεν μας δίνουν αυτά που έγραψα. Εχω το μήνυμα που μας έστειλαν αλλα δεν μπορώ να στο δείξω.
    Γκρρρρ #%&**???

  2. avatar ………και στην στενογραφία σας , πραγματικά άχρηστοι…

   , ,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει