Κώστας Τσιάρας: «Με αποφασιστικότητα και ταχύτητα αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην εξάπλωση του covid-19»

Παρέμβαση του υπουργού στην άτυπη τηλεδιάσκεψη υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:11
06/04/2020
Κώστας Τσιάρας: «Με αποφασιστικότητα και ταχύτητα αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην εξάπλωση του covid-19»
2
loading

«Η ελληνική Πολιτεία αντέδρασε έγκαιρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση αναγνωρίστηκε τόσο από τους Έλληνες πολίτες, όσο και από τη διεθνή κοινότητα» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά την παρέμβασή του στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργάνωσε η Κροατική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με αφορμή την ανάγκη συντονισμού των κρατών μελών της Ένωσης έναντι του κορονοϊού.

Στην τοποθέτησή του ο Έλληνας υπουργός περιέγραψε αναλυτικά τις δικαστικές εργασίες που τελούν σε καθεστώς αναστολής για την αποφυγή του συγχρωτισμού δεκάδων ανθρώπων στις δικαστικές αίθουσες. Παράλληλα, ανέπτυξε τις εξαιρέσεις, που προβλέπονται ρητά στις σχετικές υπουργικές Αποφάσεις.

«Τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και είναι συμβατά με τις διατάξεις του Συντάγματος και τις αρχές του Κράτους Δικαίου. Όλα τα νομοθετικά μέτρα λήφθηκαν στη βάση της αρχής της αναλογικότητας» είπε ο Κώστας Τσιάρας. Παράλληλα, ανέπτυξε τα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης υπέρ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τις πρωτοβουλίες υπέρ των δανειοληπτών και τα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων, που πλήττονται από τα προσωρινά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Η Ελλάδα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης για το πώς οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να λαμβάνουν δράση με αποφασιστικότητα και ταχύτατα, χωρίς εκπτώσεις ή υπαναχωρήσεις στις κοινές αξίες και αρχές που έφεραν κοντά τους λαούς της Ευρώπης» υποστήριξε στην παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Τέλος, για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ο Έλληνας υπουργός επανάλαβε τη θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συντονισμένης δράσης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης και υποστήριξε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις νέες προκλήσεις ενιαία, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των οικονομιών των κρατών μελών».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar μπράβο στην κυβέρνηση

  Αυτό βέβαια συνεπάγεται επιμήκυνση του χρόνου εξάπλωσης του ιού σε περισσότερους μήνες
  Επομένως, πρέπει να υπάρξει οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  Αυτή είναι η ουσία του θέματος : το πως η κυβέρνηση θα χειριστεί το οικονομικό πρόβλημα, που λόγω της επιτυχίας των υγειονομικών μέτρων, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν οι χώρες που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα και θα είναι πιο σύντομη η περίοδος της δικής τους \"καραντίνας\"
  Εδώ σε θέλω κάβουρα !

 2. avatar φτου φτου

  κρυψτε καλα τον Μητσοτάκη, να περάσει η μπόρα!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει