Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος που λόγω του κορονοϊού είναι ανύπαρκτο επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε ότι 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και 1.500 είναι στα νησιά. Όσοι αστυνομικοί επιστρέψουν από Έβρο και νησιά θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων αποσαφήνισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα τηρούν του κανόνες, τούς αξίζει έπαινος και είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι είναι διαρκείς και ότι τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, αφού στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, «αλλά να βγούμε νικητήριες από αυτή την περιπέτεια».

«Στόχος μας είναι να μείνουμε σπίτι. Ο εχθρός είναι αόρατος, ύπουλος πολύ επιθετικός… Μέχρι να βρούμε το πραγματικού φάρμακο το μόνο φάρμακο είναι η απομόνωση. Ας πάρουμε μια απόφαση τον επόμενο μήνα να είμαστε στα σπίτια μας» τόνισε.

Για τον Έβρο ανέφερε ότι «ξεκινάμε την κατασκευή του φράκτη συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή».