Τη σημασία του να ελεγχθεί ο ρυθμός διάδοσης του κορονοϊού, καθώς δεν υπάρχει ΕΣΥ στον κόσμο που να μπορεί να νοσηλεύσει ταυτόχρονα όλο τον πληθυσμό, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης τόνισε πως μέσα στην κοινότητα υπάρχουν εκείνοι που θα ασθενήσουν και το ΕΣΥ θα πρέπει να μπορεί να τους νοσηλεύσει και εκείνοι που θα ιαθούν. «Όσο περισσότερο απλώνουμε τον χρόνο τόσο περισσότερους θα έχουμε που θα γίνονται καλά και δεν θα μεταδίδουν» εξήγησε, είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό της διάδοσης γιατί δεν υπάρχει σύστημα υγείας που να μπορεί να νοσηλεύσει ταυτόχρονα όλο τον πληθυσμό. 

«Όσο λιγότερο κινητικοί είμαστε, όσο λιγότερο συναντάμε ανθρώπους, τόσο λιγότερο μεταδίδεται ο ιός» τόνισε, «η προσπάθεια να μειώσουμε την κινητικότητα είναι προσπάθεια να ιαθούν όσοι μπορούν και το ΕΣΥ να μπορέσει να νοσηλεύσει εκείνους που θα χρειαστεί».

«Όταν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα πρέπει να μείνει στο σπίτι του και να μην έρθει σε επαφή με άλλους, αν πάνε τέσσερα εκατομμύρια να κάνουν το τεστ δεν θα αντέξει το σύστημα υγείας» πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης καθησύχασε την ανησυχία για τον εφοδιασμό της αγοράς διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην αγορά και δεν επηρεάζεται ούτε το κομμάτι της παραγωγής. 

Σήμερα το κεντρικό υπουργείο είναι κλειστό, επειδή το είχε επισκεφθεί ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. «Εμείς θα δουλέψουμε από άλλα γραφεία εκτός του συγκεκριμένου κτιρίου» είπε ο κ. Βορίδης.