Τη κοινοβουλευτική ομάδα μαζί με το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος συγκαλεί σήμερα ο Ευαγ.Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να κρατήσει αρραγές το μέτωπο ΠΑΣΟΚ.

Και επειδή οι «τονωτικές ενέσεις» έχουν προ πολλού αποδειχθεί αναποτελεσματικές, ο Ευαγ.Βενιζέλος μέσω της επίθεσης κατά του Α.Τσίπρα θα επιχειρήσει σήμερα να χρησιμοποιήσει το όπλο της «αποστασίας» και το όνειδος του αποστάτη προκειμένου να κρατήσει τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ μέσα κι έξω από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Κι αυτό γιατί μπορεί τα βλέμματα να επικεντρώνονται στη στάση των βουλευτών αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντονες διεργασίες στον κομματικό κορμό , τέτοιες που αγγίζουν και τον ίδιο τον Ευαγ.Βενιζέλο.

Η συζήτηση για το «ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα» βρίσκεται επι τάπητος με κορυφαία στελέχη να μετέχουν σε αυτή. Στελέχη όπως ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Ν.Σηφουνάκης, ο Γ.Ραγκούσης, ο Μ.Σουλαδάκης φαίνεται να ενεργοποιούνται ακολουθούμενα από στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή μια… νέα τάση ήρθε να καταγραφεί με την τοποθέτηση του βουλευτή Γ.Ντόλιου ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιάς προγραμματικής σύγκλισης και συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.