Στα δημοσιεύματα περί «λουκέτου» του ΕΟΠΥΥ απαντά ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, δήλωσε ότι: «Ένα κομμάτι διοικητικών θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει ό,τι χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι: «Θα βγάλουμε σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα όλους τους διοικητικούς πλην αυτών που θα μείνουν στον ΕΟΠΥΥ» και είπε ότι ο φορέας έχει περίπου 3.000 διοικητικούς.

Τόνισε ακόμη ότι πρόσβαση στα νοσοκομεία θα έχουν άπαντες.

«Δεν περισσεύουν οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ. Μέσω της κινητικότητας θα απορροφηθούν όλοι», συμπλήρωσε αναφέροντας ακόμη ότι: «Θα εξορθολογίσουμε τις ειδικότητες που χρειάζονται για την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Τόνισε ότι «για κάθε ένα γιατρό που θα φεύγει από τον ΕΟΠΥΥ θα προκηρύσσεται αντίστοιχη θέση στο ΕΣΥ» και υποστήριξε ότι: «Δεν θέλουμε να στείλουμε κανέναν στο δρόμο».

Πάντως, για την επερχόμενη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι θα τους καλέσει προκειμένου να μην αρχίσουν τις απεργίες που έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα.