Την αδυναμία ανθρώπων με ακίνητη περιουσία να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες, αναγνώρισε με δηλώσεις του ο Θανάσης Σκορδάς.

Μιλώντας για το θέμα της των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι που παρότι δεν είναι φτωχοί «έχουν μία αντικειμενική δυσκολία να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους».

«Πέρα από το όριο της φτώχειας, υπάρχει και η λογική της αδυναμίας. Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν θα χαρακτηρίζονταν φτωχοί. Όμως, είτε γιατί έχουν μείνει άνεργοι, είτε γιατί έχουν πλακώσει όλοι οι φόροι μαζί αυτό το διάστημα, έχουν μία αντικειμενική δυσκολία να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους» δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

«Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη και τα συζητάμε. Το πλαίσιο το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του για προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων, από το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλοι θέλουμε να βρούμε μία λύση και μία διέξοδο», πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση ότι δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει με προτάσεις της τρόικας για πλήρη εφαρμογή του μέτρου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ο κ. Σκορδάς σημείωσε πως «αυτό είναι ξεκάθαρο και κατηγορηματικό κατά τον πλέον απόλυτο τρόπο».