Μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε να αφήσουν τις κοκορομαχίες και να χαράξουν στρατηγική για την επίλυση της εθνικής κρίσης που έχει εμφανιστεί με επίκεντρο τα σύνορα στον Έβρο.

«Θα ζητούσα, θα ευχόμουν ετούτες τις κρίσιμες ώρες, το κυβερνών κόμμα να επιδεικνύει την πρέπουσα σοβαρότητα. Το εύκολο είναι να κάνεις αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Το δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι κρίσιμα ζητήματα. Τους 7 αυτούς μήνες, το προσφυγικό χειροτέρευσε. Αφήσαμε τη Μόρια με 5.600 ανθρώπους και τώρα έχει πολύ περισσότερους. Από τα νησιά μας μπήκαν; Γιατί μπήκαν από εκεί; Γιατί ήταν κλειστός ο Έβρος.

Η κυβέρνηση είχε κλείσει τον Έβρο αποτελεσματικά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι το να αντιπαρατεθούμε, είναι να δούμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας και οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης. Αν η επιλογή της αποτροπής είναι να δημιουργούμε συνθήκες κολαστηρίου και θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο τους αποτρέπουμε από το να έρθουμε κάνουμε λάθος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εργαλεία και έχει γεωπολιτικές βλέψεις» και κλείνοντας έστειλε τα δικά του μηνύματα στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έχει ψευδαίσθηση αυτάρκειας και από πάνω να μας κάνουν και πλακίτσα, είναι ανεύθυνη συμπεριφορά. Αν δεν θέλει να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών ας ενημερώσει τηλεφωνικά. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακή πολιτική.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Εδώ και εφτά μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται δίχως στρατηγική. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ωμό γεωπολιτικό εκβιασμό από την πλευρά της Τουρκίας, τον οποίο όμως θα έπρεπε να έχει προβλέψει η κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.Η Ελλάδα πρέπει να απειλήσει την ΕΕ με βέτο στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου αλλά και με κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Χρειάζεται εθνική στρατηγική απέναντι σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο αλλά και διεκδίκηση από τους συμμάχους για να πάρουν μέρος της ευθύνης.Ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα, όχι μόνο δεν έχει συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά και δεν έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρόκειται για μια ανεύθυνη στάση.Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ένα σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκαταστάσεων στην ηπειρωτική χώρα ενώ παράλληλα θα διεκδικήσει λύσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, March 3, 2020

Τώρα είναι η ώρα να διορθώσουμε την πολιτική που ακολουθούμε. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία είναι ανησυχητικό, όταν βλέπεις στα νησιά μας αυτές τις εικόνες, τον εμφύλιο σπαραγμό και τις ακρότητες και από τις δυο πλευρές. Όταν βλέπεις ομάδες ακραίων δίπλα από τους αστυνομικούς να παίρνουν στα χέρια τους τον νόμο. Αυτές οι εικόνες δεν πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Δεν είναι ώρα για κοκορομαχίες!» ανέφερε μεταξύ άλλων.