«Η χώρα μας ανταποκρίνεται στο συνταγματικό και ευρωπαϊκό καθήκον να φυλάσσει τα σύνορά της. Όλη η οριογραμμή του Έβρου φυλάσσεται επαρκώς και επιτυχώς», δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κατάσταση στα χερσαία σύνορα του Έβρου.

«Είναι μεγάλης συμβολικής σημασίας το γεγονός ότι σήμερα το σύνολο της ηγεσίας της Ευρώπης βρίσκεται στον Έβρο και στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Μπούγας σχολιάζοντας την επίσκεψη στην περιοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ – του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

«Είναι μια δοκιμασία για την Ευρώπη αυτό που συμβαίνει στα ανατολικά σύνορά της και ανάλογα αν θα αντεπεξέλθει με επιτυχία ή όχι θα κριθεί και η αξιοπιστία της έναντι των Ευρωπαίων πολιτών», παρατήρησε ο βουλευτής.

Σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές στα νησιά ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε ότι «οι πιέσεις υποδηλώνουν ή κρύβουν και κινδύνους εθνικούς πλέον» και «η κατασκευή των κλειστών κέντρων καθίσταται απολύτως αναγκαία».

«Εκείνο το οποίο προέχει είναι να διαχειριστούμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία το ζήτημα. Οι μεταναστευτικές ροές θα εμποδιστούν να αυξηθούν τις επόμενες μέρες, διότι ένα από τα πέντε μέτρα που εξήγγειλε και λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι και το κάλεσμα, η πρόσκληση προς την Frontex να ενισχύσει τη φύλαξη των υδάτινων συνόρων μας. Θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μαζικές ροές προς τα νησιά και υπάρχει και το θέμα της κατασκευής των κλειστών κέντρων και είναι μια πολιτική απόφαση πού θα τα εγκαταστήσει η κυβέρνηση», εξήγησε ο κ. Μπούγας.