«Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι δεν θα εφαρμόσει άλλα οριζόντια μέτρα, αλλά τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η γεωμετρία της κυβέρνησης. Τον ενδιαφέρει η τσέπη του και οι επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα στη ζωή του. Είτε, λοιπόν, πλάγια θα είναι τα μέτρα, είτε κάθετα, είτε λοξά, θα έχουν οδυνηρές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών. Κι αυτό οι πολίτες δεν θα το ανεχθούν».

Τα παραπάνω επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμαριά.

«Από τους λεονταρισμούς η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια άτακτη υποχώρηση, στην ουσία έχει αποδεχθεί το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις της Τρόϊκας και το μόνο που συζητάει είναι πως θα εφαρμόσει μέτρα για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί πάνω από τα 2 δισ. Ευρώ για το 2014«, είπε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει φτάσει την κοινωνία στα όρια της. Η κυβέρνηση αυτή είναι ένας εφιάλτης χωρίς μέλλον και χωρίς καμιά προοπτική για τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου το να ξεσπάσει το κύμα της αγανάκτησης και να διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής ανατροπής. Εδώ που έχουμε φτάσει μόνο μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα μας μπορεί να ανοίξει θετικούς δρόμους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Πρέπει να κάνουμε τα Μνημόνια παρελθόν, την τρόϊκα παρελθόν για τη χώρα, να αφήσουμε πίσω την ύφεση, που ταλαιπωρεί την Ελλάδα έξι χρόνια τώρα, να αφήσουμε πίσω τη λιτότητα και να ανοίξουμε καινούριους δρόμους ανάκαμψης, δικαιοσύνης και ελπίδας».