Με σκληρούς χαρακτηρισμούς σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «στηρίζει ως «το πιο διεφθαρμένο κόμμα της Ευρώπης».

«Είναι θλιβερό, πρωθυπουργός χώρας με 2.100.000 ανέργους και 6.000 αυτοκτονίες, που στηρίζεται και στηρίζει με ασυλία το πιο διεφθαρμένο κόμμα της Ευρώπης, να τάζει στο διάγγελμά του πρόσβαση στο διαδίκτυο στον λαό, που του δημεύει τα σπίτια», είπε ο κ. Καμμένος.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών Νότης Μαριάς αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είπε πως «ενώ τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν αποδεικνύουν την πλήρη αποτυχία του μνημονίου, με βαθιά ύφεση και μαζική ανεργία στο 27%, ο Τόμσεν και η παρέα του, με προκλητικό τρόπο, απαιτούν τη λήψη και νέων σκληρών μέτρων κατά του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού».

Τέλος, με αφορμή τις σημερινές αντιδράσεις υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, έξω από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η αρμόδια τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη είπε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι», έκανε λόγο για «εξαθλίωση» που «έχει φτάσει στο απροχώρητο» από τα μέτρα της τρόικας και πρόσθεσε πως «οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο και το πολιτικό σύστημα που αποφασίζει γι’ αυτό τον τόπο», καλώντας την κυβέρνηση «να αφουγκρασθεί τον πόνο και την οργή των πολιτών και να σκύψει με ευαισθησία στα δίκαια αιτήματά τους».