Χατζηδάκης: Λέμε όχι με πράξεις στη δυσοσμία και τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών

Αυτοψία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Λευκάδα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:55
17/02/2020
Χατζηδάκης: Λέμε όχι με πράξεις στη δυσοσμία και τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών
2
loading

Οριστική λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Λευκάδας δρομολογείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, εντός του 2020 θα υπάρξει ανάδοχος για την κατασκευή νέας σύγχρονης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου εντός διετίας. Αυτό έγινε γνωστό ύστερα από αυτοψία, που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στο νησί, συνοδευόμενος από τον γγ Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Καλό και τον βουλευτή ΝΔ, Αθανάσιο Καββαδά.

«Λέμε όχι με πράξεις στη δυσοσμία και τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, ζήτημα που ταλάνιζε το νησί για χρόνια.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «ήδη, εδώ και τρεις μήνες έχουμε δώσει λύση με τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας».

«Πριν ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος, η σημερινή απαράδεκτη εικόνα με τα συσσωρευμένα απορρίμματα θα είναι παρελθόν», τόνισε προσθέτοντας πως «δεν σταματάμε εδώ, καθώς βαίνει προς υλοποίηση η οριστική και μόνιμη λύση διαχείρισης απορριμμάτων στη Λευκάδα, όπως αξίζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και το τουριστικό προφίλ του νησιού».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «από την πρώτη στιγμή, το ΥΠΕΝ έστρεψε την προσοχή του σε πολλές σοβαρές περιπτώσεις προβληματικής διαχείρισης απορριμμάτων, όπως αυτή της Λευκάδας».

Σημειώνεται, ότι στο νησί είχαν συσσωρευτεί περί τους 12.000 τόνους δεματοποιημένα απορρίμματα, σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Λευκάδας, με αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία αλλά και την απαράδεκτη εικόνα ογκωδών σκουπιδιών «που δεν συνάδει σε καμία περιοχή της χώρας, πόσο μάλλον σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας», όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ.

«Ήδη, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του υπουργείου και του Δήμου Λευκάδος, εδώ και τρεις μήνες, ο χώρος δεν επιβαρύνεται με νέα απορρίμματα, καθώς μεταφέρονται απέναντι στον ΧΥΤΑ Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας», αναφέρει το υπουργείο.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει η απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων, ώστε μέχρι τον Μάιο να έχει καθαρίσει πλήρως ο χώρος. Μετά την απομάκρυνση των απορριμμάτων θα προχωρήσει η αποκατάσταση του χώρου, με συνολική ανάπλαση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Αν μπορεί ο \' \' ΚΩΣΤΗΣ \' \' να μας πεί - - άν πήγε οδικώς στην Λευκάδα - - απο όσο δρόμο πέρασε
  πόσο δρόμο έφτιαξε η Παράταξή του . . . !
  Καλά , , , όσο για την γέφυρα στην Λευκάδα , αν δεν ήταν ο αείμνηστος βουλευτής Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ ,
  Γιώργος Κτενάς να φτιάξει την γέφυρα , , , σήμερα θα περνάγανε κολυμπώντας ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ επενδυτή ,
  όπως και στην Ιόνια Οδό μέχρι να τελειώσει το τσάμικο που χόρευε με τους νταβατζήδες ο Σουφλιάς . . . !

 2. avatar ωραίο

  μαλλί

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει