ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το «όχι» στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών

«Ορμπανικής αντίληψης» απόρριψη καταγγέλλει ο Ραγκούσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:34
14/02/2020
ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το «όχι» στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών
11
loading

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απόρριψη του αιτήματος της «Police Action-Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», με το οποίο ζητούσε να θέσει υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ‪από 24 έως 26 Ιουνίου, αλλά και να αναλάβει την περιφρούρησή του προκειμένου οι εργασίες του να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «ορμπανικής αντίληψης» απόρριψη από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει «την υπερσυντηρητική της απόφαση που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και να εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης». «Σε τελική ανάλυση», αναφέρει, «να εναρμονιστεί με τον ίδιο τον καταστατικό σκοπό της Αστυνομίας, ο οποίος οφείλει να είναι η προάσπιση όλων των πολιτών χωρίς Διακρίσεις από το Έγκλημα καθώς και η προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση του Τομέα δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Με μια σχεδόν λακωνική ανακοίνωση, το Υπ. Προ. Πο απέρριψε το αίτημα της "Police Action-Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" να θέσει υπό την αιγίδα του το Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 24 έως 26 Ιουνίου, αλλά και να αναλάβει την περιφρούρηση του προκειμένου οι εργασίες του να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο στηρίζεται από τις ηγεσίες των αστυνομικών αρχών κρατών της Ευρώπης και έχει λάβει ήδη την υποστήριξη σημαντικών οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στο συνέδριο θα εκπροσωπηθούν όλες οι LGBT οργανώσεις, με ομιλητές που περιλαμβάνουν γνωστές προσωπικότητες, καταξιωμένους επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίων. Εκτός από Έλληνες/ίδες αστυνομικούς θα συμμετάσχουν και 200 συνάδελφοί τους από την Ευρώπη, οι οποίοι εν συνεχεία θα πάρουν μέρος φορώντας τις στολές στους στο EuroPride, το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Η άρνηση του Υπουργείου έρχεται σε αντίθεση με τον Καταστατικό ρόλο της Αστυνομίας, την προστασία, δηλαδή, όλων αδιακρίτως των πολιτών από το Έγκλημα και την προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης τους (ν. 2800/2000 «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», τεύχος ΦΕΚ: Α’41/2000).

Η απόφαση αυτή πέρα από τα Ρατσιστικά κίνητρα που υποκρύπτει, γκρεμίζει και τις όποιες γέφυρες μεταξύ Αστυνομίας και ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καθώς κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι ακριβώς «Το γεφύρωμα της Αστυνομίας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» (Building the bridges between Police and LGBTI community) με κεντρικό σύνθημα «Police in Pride». Η εξέλιξη αυτή εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, καθώς η κυβέρνηση, απαξιώνοντας με την άρνησή της έναν Ευρωπαϊκό Αστυνομικό θεσμό με σπουδαίο και πλούσιο έργο στο χώρο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, επιβεβαιώνει ότι δεν έχει καμιά διάθεση να ακολουθήσει το παράδειγμα των Αστυνομικών οργανισμών των ευρωπαϊκών κρατών, την ώρα μάλιστα που τα βλέμματα όλης της προοδευτικής Ευρώπης και των LGBTI θα είναι στραμμένα στην χώρα μας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων κυβερνητικών στελεχών να εξωραΐσουν το ακροδεξιό προφίλ της κυβέρνησης με φιλελεύθερα και εκσυγχρονιστικά «ψιμύθια», επιβεβαιώνεται κατά αυτόν τον τρόπο η χαρακτηριστική κυβερνητική αμηχανία και η απροθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να συμβαδίσει με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές εξελίξεις απέναντι στις διαμορφωμένες πραγματικότητες του 21ου αιώνα, ο οποίος γίνεται μάρτυρας της κατάρρευσης των έμφυλων στερεοτύπων και της εμβάθυνσης, μα και ανάδειξης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το φαινόμενο άλλωστε της Υποκαταγραφής Ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους από την Αστυνομία παραμένει πρωταρχικό ζητούμενο και απαιτεί μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση του καθώς στη ρίζα του βρίσκεται η έλλειψη εμπιστοσύνης των θυμάτων Ρατσιστικής Βίας στην Αστυνομία.

Η αρνητική αυτή λοιπόν απάντηση έρχεται να προστεθεί στα ήδη κακά δείγματα γραφής που δίνει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία στην αντιμετώπιση και τον σεβασμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και των ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών που εργάζονται σε αυτή.

Τονίζουμε δε ότι μας προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι η απάντηση υπογράφεται από τον προϊστάμενο του γραφείου τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η τακτική αυτή δηλώνει ότι η πολιτική ηγεσία απαξιοί να απαντήσει επιχειρησιακά, ενώ εκ του παραλλήλου εξασφαλίζεται πως η άρνηση δεν έχει χαρακτήρα εκτελεστής διοικητικής πράξης, προκειμένου να μη μπορεί να προσβληθεί ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου ως παράνομη και, συνεπώς, άκυρη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου στο σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης LGBTI αστυνομικών.

Εμείς, η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τη στήριξή μας σε κάθε ευρωπαϊκό και μη θεσμό, που θέτει ως πρόταγμά του την υπεράσπιση, την ενίσχυση και την καθολική εδραίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar 21.

  Όταν η ντροπή γίνεται περηφάνεια αυτό θα γίνεται...

 2. avatar Last 60

  Βρε δεν πάτε στον αγύριστο με τις .,[...] σας , που γράψατε ολόκληρο τόμο για μια βλακεία που νομίζετε ότι σας καταξιώνει . Πάτε να μας κάνετε σύνδεση της αστυνομίας με τους σουργελάκι . Και αυτές οι κενές περιεχομένου μεγαλόστομες καταγγελίες σας , για ανθρώπινα δικαιώματα , μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν . Ε , για αυτό θα συνεχίσουμε να σας έχουμε γραμμένους στα ., αρχεία μας . Δεν μας ενδιαφέρει ο σεξουαλικός αποπροσανατολισμός κανενός και έτσι ούτε οι απόψεις σας , που τις έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές και τις έχουμε εμπεδώσει . Τίποτα πιο σοβαρό αν έχετε πείτε και όχι καραγκιοζιλίκια .Όσον αφορά τον κηπουρό , δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του , ούτε να τον ειρωνευθεί , γιατί πολιτικά είναι πεθαμένος και θαμένος και θέλει να δείχνει ότι το αγνοεί .

 3. avatar ΡΟΖ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  Πίσω από κάθε ανωμαλία και διαστροφή, θα βρείτε κι έναν 'Ζαίο...

  1. avatar ΘΑ..ΝΑ..ΤΟΣ..

   Γεωργιάδης Νικόλαος....ΠΑΡΩΝ.

 4. avatar moot

  Όταν νιώσεις ποτέ ότι είσαι άχρηστος, σκέψου ότι θα μπορούσες να είναι χειρότερα: Να είσαι και μπάτσος και κίναιδος.
  Επίσης:
  >Εμείς, η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα...
  Η A.I.D.S ομάδα. Αυτό.

  1. avatar Μικες

   Νιάου νιάου βρε γατούλα για πες μας και για σένα κατι

 5. avatar betatester

  Προφανώς στον ΤΣΙΡΙΖΑ πρέπει να είχαν κάνει φυλακή και να τους έπεφτε συνέχεια το σαπούνι. Δεν δικαιολογείται τόση αγάπη για την ανωμαλία.

  1. avatar ΘΑ..ΝΑ..ΤΟΣ..

   Ανήλικους Σλοβένους όμως.... ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου...

 6. avatar τ κανει μιαου μιαου στα κεραμυδια

  Το κουταβακι του = ΑΝΔΡΕΑ= μιλαει κι μιλαει δια να δειξη στο συριζα οτι ειναι
  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ε οχι δα σε ξερουνε και οι κοτες τι ησουνα στο ηρωϊκό ΠΑΣΟΚ
  ε σκυλακι του ΑΝΔΡΕΑ οπως ολοι οι αλλοι χωρις να γραψω ονοματα και μαλιστα τοτε
  που ηταν οι = Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥ΅ΕΛΛΗΝΕΣ = ειχε ειπει ο καταστροφεας πρωθυπουργός
  παρτε δανεια ,μην πληρωνετε φορους , φατε τα λεφτα των νέων γεννεών κ.α
  Τοσκακες εσυ και οι αλλοι = 50= πεντηκοντα προς αποφυγην της ληξεως των αισχρών
  καθηκόντων σας , ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ = [...]

 7. avatar The one above all

  Χαχαχαχα, καλέ κ. αστυνομικέ θα με συλλήψετε και εμένα, θα μου βάλετε και τις χειροπέδες;

  1. avatar κουμουνιστοφαγος

   φαντασου ολοι την ελληνικη αστυνομια τιγκα στης πουστρες και να τρεχουν με το γκλοπ στην οδο αθηνας στην αθηνα να πιασει καποιον πακιστανο και να φωναζη στον δρομο συκα συκα καλε συκα κατσε βρε να σε πιασω να σε βαρεσω με λουκουμοσκονη.Κακε πουτσαρα πακιστανε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει